Atacul cibernetic asupra conductelor de petrol. Americanii iau măsuri
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Rezervoare de petrole ale Colonial Pipeline
Rezervoare de petrole ale Colonial Pipeline
Statele Unite iau măsuri pentru a evita repetarea atacurilor cibernetice împotriva rețelei de conducte pentru transportul petrolului.

TSA, Agenția pentru Securitatea Transporturilor „colaborează cu companiile din sectorul energetic, care asigură infrastructura de transport pentru a se asigura că iau toate măsurile necesare pentru sporirea rezilienței  în privința amenințărilor cibernetice și pentru a-și securiza sistemele”, au spus reprezentanții Agenției.

Washington Post a raportat că Departamentul pentru Siguranță Internă al SUA se pregătește să emită primele sale reglementări obligatorii privind securitatea cibernetică a rețelei de conducte, citând înalți oficiali.

În trecut, TSA a emis doar norme consultative privind securitatea cibernetică privind infrastructura de transport prin conducte. Divizia Agenției  care se ocupa de securitatea rețelei de conducte a avut până în 2018 doar șase angajați, fapt ce a influențat negativ calitatea și numărul rapoartelor privind practicile de securitate cibernetică, a declarat un document din 2019. TSA a anunțat că din 2018 numărul personalului a crescut la 34 de posturi.

În această lună, un atac de tip ransomware (prin care atacatorii cibernetici solicită bani în schimbul încetării atacului) a forțat compania Colonial să-și închidă întreaga rețea timp de 11 zile, generând panică. Un număr uriaș de șoferi, care se temeau de penuria prelungită de combustibil, au făcut cozi uriașe și au făcut provizii de carburant, lăsând mii de benzinării din sud-estul SUA fără combustibil.

Închiderea rețelei de conducte în lungime de 5.900 de mile (8.900 km) a fost cel mai devastator atac cibernetic înregistrat până acum, iar milioane de barili de benzină, motorină și kerosen nu au mai putut ajunge la consumatorii de pe Coasta de Est.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel