Capcanele pieței auto second-hand. Verificarea pe care toți o ignoră!
Achiziționarea unei mașini...
Astfel, atragem atenția asupra unei noi metode de înșelăciune care se propagă rapid prin intermediul aplicațiilor de mesagerie. Această tactică frauduloasă exploatează încrederea utilizatorilor și se bazează pe manipularea acestora prin mesaje aparent inofensive. În mod particular, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie a devenit un mediu propice pentru desfășurarea unor astfel de atacuri, în care autorii vizează atât utilizatori obișnuiți, cât și persoane mai puțin familiarizate cu riscurile mediului digital.
Un exemplu recent de metodă utilizată constă în solicitarea exprimării unui vot online într-un concurs fictiv. Sub pretextul unui gest simplu și fără implicații, utilizatorii sunt direcționați către pagini frauduloase, unde datele lor personale pot fi compromise, iar dispozitivele pot fi virusate cu programe malițioase.
În plus față de această metodă, reamintim și alte tipuri de fraude online utilizate de infractori, precum phishing-ul bancar, prin care utilizatorii sunt îndemnați să furnizeze date confidențiale sub pretextul unor actualizări de securitate, fraudele de tip „premii câștigate”, care îi conving pe destinatari să ofere informații personale sau financiare și înșelăciunile prin anunțuri false de vânzare, unde victimele efectuează plăți pentru produse inexistente.
"Subliniem că telefonul mobil a devenit cel mai folosit device în gestionarea activităților cotidiene, incluzând o gamă variată de operațiuni financiare: achiziții online, acces rapid la conturile bancare, transferuri de bani și plăți electronice. Acest acces facil la servicii online expune utilizatorii unor riscuri cibernetice semnificative, mai ales în cazul în care măsurile de securitate nu sunt respectate cu strictețe. Accesul neautorizat la datele bancare, compromiterea informațiilor personale și atacurile de tip phishing sunt doar câteva dintre amenințările la care utilizatorii pot fi expuși în lipsa unor măsuri de protecție.
Astfel, vă recomandăm să vă protejați datele personale și financiare prin utilizarea unor parole puternice, a autentificării în doi pași și a unor soluții de securitate actualizate", transmit specialiştii MAI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Achiziționarea unei mașini...
Sistemul RO e-TVA, implementat...
În ultimii ani, amenințările...
Guvernul României a adoptat pe 6 februarie o hotărâre...
Patronatul Operatorilor de Service Auto (POSA) atrage...
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu...
Se cer măsuri concrete pentru...
Donald Trump a declarat vineri că intenționează să...
"FMI ne împinge cu un picior în...
Demers către statele G7 pentru...
Rusia ar putea interzice timp...
Airbus amână planurile pentru...
Cursul valutar rezultat din...
NATO anunță o majorare de 20% în 2024 a cheltuielilor...
ANAF intensifică verificările...
PIB-ul ţării a ajuns la...
Rusia reia zborurile de...
Ministerul Muncii și Institutul Național de Statistică...
Ministrul Agriculturii, Florin...
Regulamentul (UE) 2025/40 introduce schimbări majore în...
Administrația Trump pare să-și...