Atenţie unde parcaţi! Acţiune de amploare a poliţiei, în Bucureşti

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: PLB
Foto: PLB
Amenzi de 22.000 lei pentru nerespectarea locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap.

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti acţioneaza, zilnic, în Capitala, pentru descurajarea conducătorilor auto care ocupă abuziv locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu handicap.

Astfel, în urma acțiunilor desfășurate la mijlocul acestei saptamani, au fost depistați 21 de conducători auto indisciplinați care, în loc să folosească parcările publice, au preferat să-și lase mașinile pe locurile de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Actiunile politistilor locali au vizat, mai ales, parcarile din zona Palatului de Justitie, a Tribunalului Bucuresti, str. Ion Brezoianu sau sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Sos. Pipera.După identificare, cei în culpă au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 22.000 de lei.

Reamintim că, potrivit art. 100 alin. 1 lit. G din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap “parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Actiunile polițiștilor locali pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi vor continua și în perioada următoare, informează Poliţia Locală Bucureşti.

 

Citeşte şi: Obținerea permisului de conducere se complică. Modificările propuse

 

O nouă propunere legislativă aduce unele modificări codului rutier și complică procesul de obținere a permisului de conducere.

Un proiect legislativ propune mai multe măsuri care să-i responsabilizele pe participanții la trafic și care, pe termen lung, să determine o scădere a numărului de accidente în România. 

În expunerea de motive se spune că România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rată de mortalitate pe drumurile publice (85 de desele la 1 milion de locuitori). 

Poliția Română raportează că prin, sunt: viteză, traversarea neregulamentară a pietonilor, abateri ale bicicliștilor, neacordarea de prioritate, depășirea neregulamentară sau conducerea sub influență alcoolului.

Tot în expunerea de motive se mai spune că că o parte dintre conducătorii auto nu își însușesc o conduită preventivă în trafic și nu dispun de o serie de informații esențiale în vederea formării unor deprinderi menite să gestioneze optim situațiile de risc din trafic.

"Cifrele economice ale dezastrelor din trafic sunt uriașe. Conform Buletinului Siguranței Rutiere pentru anul 2020, în urmă accidentelor rutiere produse pe teritoriul României, au fost plătite despăgubiri brute în valoare totală de 3.181.026.059 de lei prin intermediul firmelor de asigurări, 79% din această suma fiind plătită pentru daune materiale, iar 21% reprezintă despăgubiri pentru vătămări corporale", se arată în proiectul de lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel