Au făcut-o și pe asta! MAȘINA ZBURĂTOARE a chinezilor VIDEO
Autor: Simona Haiduc | 28 oct 2021 / 14:52
Așa arată prototipul
Așa arată prototipul
Producătorul chinez de automobile XPeng a prezentat prototipul unui vehicul capabil nu numai să ruleze pe șosea, dar și să zboare, relatează TechCrunch.

Dispozitivul a fost numit HT Aero și este dezvoltat de o subsidiară a XPeng. Ca aspect exterior, autoturismul seamănă cu Xpeng P7: un sedan cu trei uși și două locuri. Aparatul dispune de un motor electric și două elice pentru decolare. Mașina este echipată cu un sistem de pilot automat care poate evalua situația din traficul rutier și aerian. 

Potrivit reprezentanților corporației, HT Aero este conceput pentru zboruri la altitudine joasă. Pe lângă volan, există un buton de control asemănător unui joystick pentru deplasarea în aer. Mașina prezentată are 5,5 metri lungime și are o caroserie cu 50 la sută mai ușoară în comparație cu modelul Xpeng P7. În aer, mașina poate accelera până la 130 de kilometri pe oră, timpul de zbor fiind limitat la 30 de minute.

Xpeng intenționează să înceapă producția în masă a dispozitivului hibrid înainte de anul 2024. Noua mașină este estimată la aproximativ un milion de yuani. 

În septembrie, XPeng a anunțat formarea unei echipe dedicate cercetării și dezvoltării mașinilor și roboților zburători. „Vrem să prezentăm o mașină care poate decola sau ateriza pe verticală, o mașină zburătoare de înălțime mică sau medie”, a spus CEO-ul He Xiaopeng.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Crossuri externe