Covid-19. Anticorpi, descoperiți într-un loc neașteptat
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
SARS-CoV-2 văzut la microscop
SARS-CoV-2 văzut la microscop
Cercetătorii caută să înțeleagă cât mai bine modul în care funcționează SARS-CoV-2 și studiază toate variantele posibile.

O echipă de cercetători de la Spitalul de Copii din Philadelphia și Universitatea din Pennsylvania, Școala de Medicină Perelman, a găsit anticorpi SARS-CoV-2 în placentele mai multor femei care au fost testate pozitiv la COVID-19 în timpul sarcinii. 

În lucrarea lor publicată în Jurnalul Asociației Medicale Americane, grupul descrie concluziile lor după examinarea mai multor femei însărcinate care au fost infectate cu COVID-19 și a placentelor după ce acestea au născut cât și a bebelușilor lor.

Deoarece pandemia a continuat să infecteze milioane de oameni din întreaga lume, oamenii de știință s-au grăbit să înțeleagă mai bine ce face virusul SARS-CoV-2 victimelor sale. 

Un îngrijorare a fost cea legată de femeile însărcinate. Unele cercetări au sugerat că sunt mai expuse riscului de a dezvoltă simptome grave decât populația generală. Dar, de asemenea, este îngrijorător ceea ce se întâmplă cu bebelușii lor, atât în ​​timpul sarcinii, cât și după naștere. 

The Lancet: Vaccinul rușilor Sputnik V, eficient mai mult de 91%

În acest nou efort, cercetătorii au examinat placentele de la 1.470 de femei infectate cu SARS-CoV-2. Echipa a căutat atât prezența virusului, cât și anticorpii care apar că parte a unui răspuns imun. Cercetătorii au descoperit anticorpi SARS-CoV-2 în 83 dintre placente. Această constatare sugerează că este probabil ca anticorpii să se îndrepte spre bebeluși, oferindu-le protecție împotriva virusului.

S-au găsit mai mulți anticorpi în placentele care proveneau de la femeile care fuseseră infectate la începutul sarcinii - și nu pare să aibă importanță dacă mama a dezvoltat sau nu simptome.

Cu toate acestea, încă nu este clar câtă protecție au primit copiii și nici nu se știe cât timp persistă anticorpii. Există, de asemenea, problema tipurilor de anticorpi care intră în placentă. 

În studiul lor, cercetătorii au descoperit că numai anticorpii imunoglobulinei G au reușit să intre în sângele cordonului placentar. Aceștia au menționat că niciunul dintre bebelușii din studiul lor nu a dat rezultate pozitive pentru COVID-19, un semn bun, dar nu suficient pentru a susține că bebelușii nu pot fi infectați încă în uter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel