Audit intern la Facebook. Concluzii ÎNGRIJORĂTOARE ale raportului
08 iul, 19:27, de  Mara Ivan
Facebook a luat decizii "problematice" şi "bulversante" în materie de drepturi civice, în special în privinţa unor mesaje ale preşedintelui american Donald Trump, relevă miercuri un audit independent derulat la solicitarea celei mai mari reţele de socializare din lume, relatează AFP.
Turcia AMENDEAZĂ rețelele de socializare pentru nerespectarea legislației
Turcia AMENDEAZĂ rețelele de socializare pentru nerespectarea legislației

Când liderul de la Casa Albă a postat mai multe comentarii care puteau descuraja votul sau care incitau la violenţă împotriva cetăţenilor ce manifestau împotriva rasismului, reţeaua de socializare le-a lăsat ca atare, dând asigurări că ele nu încalcă regulile sale.

Însă ele "încalcă clar" condiţiile de utilizare a Facebook, susţin autorii raportului, care mai afirmă că au transmis "cu tărie" reţelei obiecţiile lor. Adoptate la cel mai înalt nivel, aceste decizii "au relevat o deficienţă majoră în înţelegerea şi aplicarea de drepturi civice de către Facebook".

Grupul "nu a încercat să primească expertiza unor specialişti de drepturi civice şi să o aplice aşa cum ar fi trebuit să o facă", îşi exprimă regretul autorii auditului. În schimb, Twitter a ales să semnaleze aceste postări ale preşedintelui şi să îşi atenţioneze abonaţii că ele încalcă regulile sale.

Facebook a adoptat totuşi "măsuri pozitive şi importante" împotriva intoleranţei sau falsificării de rezultate la alegeri, recunoaşte documentul, care a fost comandat de reţea în urmă cu doi ani. Însă eforturile sunt considerate insuficiente. "În acest stadiu al istoriei, autorii auditului se tem ca aceste câştiguri să nu fie mascate de decizii problematice şi bulversante pe care Facebook le-a luat, ceea ce reprezintă regrese mari pentru drepturile civice", notează raportul.

Citește și Începutul sfârșitului pentru Facebook, Instagram și Twitter? Decizie de ultimă oră

Facebook gestionează chestiunile legate de drepturile civice încă prea des "ca reacţie" la un eveniment şi "în funcţie de circumstanţe". "Numeroşi membri ai comunităţii drepturilor civice sunt descurajaţi, frustraţi sau furioşi după ani de implorare a companiei să facă mai mult pentru progresul egalităţii şi pentru a lupta împotriva discriminării, păstrând în acelaşi timp libertatea de expresie", adaugă raportul.

Mai multe organizaţii de apărare a drepturilor civice, pe fondul manifestaţiilor împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei în ţară, fac în prezent presiune pentru ca Facebook să lupte mai activ împotriva postărilor problematice şi dezinformării. Marţi, asociaţii aflate la originea unui boicot publicitar împotriva reţelei de socializare Facebook s-au declarat "dezamăgite" după o întrevedere cu Mark Zuckerberg, fondator şi preşedinte director general al grupului, şi adjuncta acestuia, Sheryl Sandberg.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Alegeri în SUA. Se schimbă rezultatul? Ce spune Bill Barr

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a declarat...

Furioasă, Rusia spune NU! Este o cerere IRESPONSABILĂ

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat...

Spania va investi 4,3 miliarde de euro în infrastructura 5G

Spania va investi până în 2025 aproximativ 4,3 miliarde...

China s-a dus să sape pe Lună. Robotul a aselenizat VIDEO

Sonda spaţială Chang'e-5 a Chinei a aselenizat cu...

Kim Jong Un a făcut-o! China i-a dat o mână de ajutor

China a pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim...

Urșii periculoși, urmăriți cu drone cu termoviziune

Autorităţile din Japonia desfăşoară drone echipate cu...

Prințul Harry, ÎN DOLIU! Durerea e mare, nu s-a AȘTEPTAT

Perioadă sumbră pentru familia regală a Marii Britanii....

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro