AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Aurul a crescut luni, profitând de statutul său de refugiu după un weekend marcat de revolta grupării paramilitare Wagner, fragilitatea regimului lui Vladimir Putin, evidențiată pregnant de rebeliunea organizată de faimosul Evegheni Rogojin, punându-și amprenta asupra rublei.
În jurul orei 09:45 GMT, uncia de aur a crescut cu 0,47%, până la 1.930,20 dolari. După revolta grpului Wagner, „aurul nu are decât de profitat de pe urma tensiunilor în creștere provocate de evenimentele din weeckend, din Rusia. Metalul prețios s-a mai îndepărtat cu un pas de cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimele trei luni” atins vineri, a comentat Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.
Yenul, un alt refugiu sigur, a recuperat 0,37% și a urcat la 143,18 yeni/dolar, crescând cu 0,33% și în raport cu euro, pânăm la 156,03 yeni/euro.
Moscova, unde astăzi a fost zi nelucrătoare anunțată sămbătă de autorități, regim de alertă ridicat însă în cursul acestei zile, a încercat luni să arate o revenire la normal: pe micile ecrane s-au perindat diverși oficiali, inclusiv ministrul Apărării, Serghei Șoigu, dar și președintele Vladimir Putin, care, cu zămbete abia schițate s-au străduit să calmeze spriritele, abordând diferite subiecte, dar fără să pomenească de insurecția eșuată a grupului Wagner.
Dar „ceea ce s-a întâmplat în weekend arată că războiul împotriva Ucrainei fărâmă puterea Rusiei, o fisurează, cu impact negativ asupra sistemului politic”, a declarat șeful UE pentru politică externă, Josep Borrel. De menționat că, în ultimul său interviu acordat unui jurnalist britanic înainte să dispară din spațiul informatic, Rogojin a declarat, comentând acțiunile companiei sale militare private: ”I-am zdruncinat pe toți!”.
Pentru că, dincolo de orice, marșul spre Moscova al mercenarilor lui Rogojin, a demonstrat că, în pofida tuturor asigurărilor oficile, regimul de la Kremlin poate fi pus în mare pericol. Este posibil ca evenimentele de sâmbătă și duminică din Rusia să inspire într-un fel sau altul, ceea ce va antrena o stare de incertitudine, cu efect asupra pieței materiilor prime. ”Cum va evolua în continuare piața aurului, cu cât va crește sau, dimpotriva, cu cât va scădea, depinde de consecințele rebeliunii”, a esteimat spus analistul Rupert Rowlin, de la Kinesis Money.
„Dacă acesta ar fi începutul sfârșitului pentru actuala conducere a Rusiei, aurul ar fi favorizat de investitori”, a adăugat el.
Rubla rusă a pierdut 0,22%, până la 84,65 ruble pentru dolar, după ce a scăzut la 85,37 ruble pentru dolar, un nivel nemaivăzut din aprilie 2022.
Cum poti câștiga bani la Bursă. Cinci moduri de a face investiții
Investițiile la bursă pot fi benefice în condițiile în care sunteți temeinic informat iar deciziile le luați în cunoștință de cauză.
Există mai multe modalități prin care se pot câștiga bani la bursele de valori. Iată câteva strategii comune utilizate de traderi și investitori pentru a obține profit:
Tranzacționarea acțiunilor
Puteți cumpăra și vinde acțiuni la bursele de valori pentru a profita de fluctuațiile prețurilor. Strategiile pot include tranzacționarea pe termen scurt (day trading), în care se cumpără și se vând acțiuni în aceeași zi, sau tranzacționarea pe termen lung, în care se păstrează acțiunile pentru o perioadă mai lungă de timp în speranța obținerii unui profit.
Investițiile pe termen lung
Puteți alege să investiți în acțiuni sau alte instrumente financiare pe termen lung, urmărind să obțineți un randament în creștere pe măsură ce valorile de piață cresc în timp.... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...