PNL primește șase ministere, inclusiv Energia și Fondurile Europene
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Înmulţirea semnalelor potrivit cărora pandemia de coronavirus stagnează revenirea economiei şi recenta creştere a tensiunilor între SUA şi China stimulează atractivitatea aurului. Metalul galben se îndreaptă spre cea de-a şaptea săptămână consecutivă de creştere, cea mai lungă perioadă de creştere de după 2011, iar argintul este pe cale să înregistreze cel mai mare salt săptămânal din ultimele patru decenii.
"Atunci când dobânzile sunt la zero sau apropiate de zero, aurul este atractiv de deţinut pentru că nu ai de ce să te îngrijorezi cu privire la obţinerea de dobândă pentru aurul tău şi vezi cum preţul aurului creşte pe măsură ce creşte incertitudinea pe piaţă. Aş cumpăra aur acum şi aş continua să cumpăr, pentru că aurul înregistrează evoluţii bune", a declarat investitorul Mark Mobius, co-fondatorul Mobius Capital Partners.
Vineri dimineaţa, la bursa de la Londra, preţul spot la aur a crescut cu 0,4%, până la 1.894,82 dolari uncia, după ce joi a urcat până la 1.898,34 dolari, apropiindu-se de recordul absolut de 1.921,17 dolari uncia înregistrat în luna septembrie 2011. De asemenea, argintul s-a apreciat cu 0,5%, până la 22,7047 dolari uncia, şi este pe cale să înregistreze cea mai puternică creştere săptămânală de după 1980.
Citește și Escrocherie COLOSALĂ în China. S-a întâmplat în epicentrul PENDEMIEI
Chiar dacă preţurile spot la aur sunt la 25 de dolari de recordul absolut, unele contracte futures pe bursa Comex se tranzacţionează deja peste maximul istoric. Joi, contractele futures la aur cu livrare în luna decembrie au urcat până la 1.927,10 dolari uncia.
Secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, l-a acuzat pe liderul chinez că este un "adept sincer al unei ideologii totalitare falimentare", referindu-se în special la prerogativele sale de "secretar general al Partidului Comunist". Comentariile sale au venit după anunţul închiderii consulatului chinez din Houston, Texas. Diplomaţia chineză a promis represalii împotriva acestei decizii fără precedent de la instituirea relaţiilor diplomatice bilaterale în 1979.
Investitorii urmăresc şi posibilitatea unor noi măsuri de politică fiscală şi monetară pe măsură ce direcţia relansării economice rămâne incertă. Liderii Uniunii Europene au convenit recent un pachet de stimulente în valoare de 750 miliarde de euro iar oficialii Rezervei Federale se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a decide dac este nevoie de noi stimulente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...
Această ajustare reflectă...
Când ar putea fi adoptată o...
Poate fi un simplu joc de glezne, o încercare de...
WhatsApp continuă să-și îmbunătățească funcția de...
Ministrul Energiei a făcut bilanțului anului 2024, unul...
Decizia vine pe fondul unor controverse globale legate...
O tranzacție de peste 5...
Pe scurt, prețurile la carburanți au crescut.
Președintele ales a lansat un...
Un proiect revoluționar...
Ungaria caută o soluție pentru...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...
O descoperire istorică a fost...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...