AURUL, de neoprit, a sărit de 2.300 de dolari/uncie. Record istoric!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aur / FOTO: Unsplash
Aur / FOTO: Unsplash
Această goană după recorduri va continua? Unii spun că da, alții se abțin de la comentarii. 

Prețul aurului a doborât un nou record istoric joi, 4 aprilie, la peste 2.300 de dolari pe uncie, continuându-și ascensiunea datorită previziunilor de scădere a ratelor dobânzilor americane în acest an și tensiunilor geopolitice.

Lingourile de aur au atins joi 2.304,96 dolari/uncie, potrivit Bloomberg News, după ce președintele Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed) Jerome Powell a estimat că, probabil, ar fi potrivită o reducere a costurilor de împrumut. Când? La un moment dat ”în cursul acestui an”. Nimic clar, nimic concret, spre disperarea pieței care intră din nou într-o stare de încordare, încercând să descifreze ce mesaj a dorit, de fapt, să anunțe Powell.

Printre altele, oficialii Rezervei Federale, inclusiv șeful băncii centrale a SUA, continuă să sublinieze necesitatea angajării unor dezbateri aplicate, dar și necesitatea de a analiza date suplimentare privind evoluția economiei americane înainte de a decide o reducere a dobânzilor, măsură pe care piețele financiare o așteaptă pentru luna iunie.

Pe de altă parte, „ceea ce stimulează prețul aurului este deprecierea monedelor față de dolarul american dintr-o gamă largă de motive... oamenii cumpără aur pentru a se proteja de deprecierea monedei locale”, a comentat Michael Langford, director de investiții la Scorpion Minerals.

Oricum, toți ochii sunt acum ațintiți pe publicarea cifrelor privind locurile de muncă din SUA, care vor apărea la sfârșitul săptămânii. „Dacă numărul de angajați în afara agriculturii corespunde sau nu așteptărilor optimiste legate de evoluția pieței muncii, acest lucru va fi bifat de FED”, a adăugat Langford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel