Aurul începe săptămâna în ușoară creștere
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aur
Aur
Aurul își revine, după ce a coborât la cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni. 

Prețurile aurului au crescut luni, după ce au atins un minim al ultimelor două săptămâni în sesiunea anterioară, în timp ce comercianții au cântărit șansele unei reduceri a ratei dobânzii din SUA înainte de publicarea, zilele următoare, a raportului privind inflația aurului.

Astfel, în primele ore de tranzacționare ale zilei, aurul spot a crescut cu 0,5%, la 2.346,31 dolari uncia, după ce vineri a atins cel mai scăzut nivel din 9 mai, de 2.325,19 dolari. Contractele futures pe aur din SUA au avansat, la rândul lor, cu 0,6%, până la 2.347,60 USD.

„Cred că aurul poate gestiona o ușoară revenire comparativ cu nivelurile actuale înainte de a retesta zona de 2.280-2.300 de dolari, care ar putea antrena o extindere a pierderilor dacă datele privind evoluția economiei americane continuă să fie dacă nu peste așteptări, cel puțin la nivelul celor mai optimiste previziuni”, a comentat Matt Simpson, analist senior la City Index.

Indicele prețurilor pentru cheltuielile de consum personal, măsura preferată de inflație a Rezervei Federale din SUA, va fi anunțat vineri. 

Se știe că lingourile constituie o protecție împotriva inflației, dar dobânzi mai mari cresc costul de oportunitate al deținerii aurului fără un randament.

„După ce și-au fript degetele, forțându-i pe unii să vândă și pe alții să-și schimbe tabăra, mă îndoiesc că vom vedea un nou maxim prea curând, mai ale că Rezerva Federală își menține discursul construit pe ideea unei dobânzi „mai mari pentru mai mult timp”, a adăugat Simpson.

Minutele reuniunii Rezervei Federale publicate săptămâna trecută au arătat că banca centrală americană și-a stabilit drept țintă o inflație de 2%, obiectiv care poate fi atins mai greu decât se anticipa.

Pariurile comercianților indică un scepticism tot mai mare că Fed va reduce ratele de mai multe ori în 2024, cu o șansă de 63% de a reduce ratele până în noiembrie, potrivit instrumentului FedWatch al CME.

Argintul spot a crescut cu 1,6% la 30,81 USD, platina a urcat cu 1,3% la 1.039,20 USD, iar paladiul a crescut cu 1,7% la 980,00 USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel