Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Prețul aurului s-a menținut vineri aproape de minimul ultimelor trei luni, în condițiile în care cel mai puternic dolar din ultimele două decenii a continuat să submineze cererea de lingouri în monedă americană. Astfel, potrivit datelor bursiere, tabloul arată cam în felul următor:
- Aurul spot a pierdut 0,1%, ajungând la 1.820,54 dolari pe uncie, după ce a atins cel mai scăzut nivel din 7 februarie. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,2%, la 1.821,20 dolari.
- Lingoul ar putea înregistra o scădere săptămânală de 3,2%, cea mai mare din ultimele două luni.
- Dolarul s-a stabilizat în apropierea unui nou maxim al ultimilor 20 de ani atins joi, pe fondul temerilor persistente că măsurile luate de banca centrală americană pentru a reduce inflația ridicată vor împiedica creșterea economică globală, sporind atractivitatea monedei ca valoare de refugiu.
- Creșterea dolarului a împins aurul și alte metale prețioase, considerate întotdeauna un refugiu sigur pe timp de furtună financiară, pe o pantă descendetă, paladiul pierzând peste 8%.
Citește și Prețul aurului și-a luat zborul, după decizia Rezervei federale
- Randamentele de referință ale trezoreriei americane pe 10 ani au crescut vineri, punând capăt unei scăderi de patru ședințe și exercitând o presiune suplimentară asupra aurului cu randament zero. [US/]
- Calificând stabilitatea prețurilor drept "fundație" a economiei, președintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a declarat că lupta băncii centrale a SUA pentru a controla inflația "va include unele dureri", pe măsură ce se va resimți impactul majorării ratelor dobânzilor, dar că cel mai rău rezultat ar fi ca prețurile să continue să crească la viteză maximă.
- Prețul argintului a crescut cu 0,5%, până la 20,76 dolari pe uncie, dar este pregătit pentru a patra scădere săptămânală consecutivă, pierzând aproximativ 6,9% până acum în această săptămână.
- Platina a câștigat 0,8%, până la 951,50 dolari, iar paladiul a crescut cu 1,4%, până la 1.934,36 dolari, dar a suferit pierderi săptămânale de aproximativ 1,2% și, respectiv, 5,2%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...