Aurul și Bitcoin bat recordul absolut. Cea mai valoroasă criptomonedă se apropie de pragul de 70.000 dolari
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede: Record de tranzacții ILEGALE
Criptomonede: Record de tranzacții ILEGALE
Valoarea Bitcoin a crescut marți la un nou record, pe fondul apetitului investitorilor de a tranzacționa ETF-urile Bitcoin și de perspectiva că ratele dobânzilor la nivel mondial ar putea scădea.

Cea mai puternică criptomonedă a atins astăzi un maxim de 69.202 dolari, depășind vârful istoric din noiembrie 2021, de 68.999,99 dolari, arată Reuters.

Interesul investitorilor a crescut de când Comisia pentru valori mobiliare și burse a aprobat 11 ETF-uri de bitcoin la sfârșitul lunii ianuarie. Apoi criptomoneda a fost tranzacționată în scădere și a fost ultima dată cotată la valoarea de 65.792 de dolari.

"Maximul din toate timpurile al bitcoin marchează un punct de cotitură pentru piața cripto", a declarat Nathan McCauley, CEO și cofondator al platformei cripto Anchorage Digital. "Instituțiile stăteau cândva pe tușă; astăzi, ele sunt aici în forță, fiind principalii promotori ai pieței cripto".

Ascensiunea de aproape 160% a Bitcoin care a început în octombrie, din care 44% numai în luna februarie, marchează un contrast puternic cu anul 2022, când această piață a fost afectată de o serie de falimente și de scandaluri.

Fluxurile nete în cele mai mari 10 fonduri Bitcoin spot din SUA au ajuns la 2,2 miliarde de dolari la 1 martie, din care peste 2 miliarde de dolari au intrat în iShares Bitcoin Trust al BlackRock, potrivit datelor LSEG.

"Am primit mai multe întrebări de pe teren cu privire la Bitcoin, mai ales acum, când există modalități mai eficiente și mai ieftine de a deține bitcoin, după recenta serie de lansări de ETF-uri", a declarat David Wagner, manager de portofoliu la Aptus Capital Advisors.

Pe lângă cererea venită din partea unui număr mare de investitori, Bitcoin și, în general, criptomonedele, au primit un impuls din perspectiva reducerii ratelor dobânzilor din SUA, ceea ce îi determină adesea pe investitori să redirecționeze capitalul către active cu randament mai mare sau mai volatile.

"O parte din creșterea Bitcoin are legătură cu sentimentul general pozitiv față de risc în general", a declarat Alvin Tan, șeful departamentului de strategie FX pentru Asia de la RBC Capital Markets. "Puteți vedea acest lucru reflectat în maximul istoric al S&P 500 și Nasdaq".

 

Aurul, câștiguri record

 

De asemenea, marți, aurul a atins un nivel record, trecând și mai mult de 2.100 de dolari pe uncie, tot pe fondul așteptărilor tot mai mari pentru o reducere a dobânzii americane în iunie. De asemenea, în România valoarea gramului de aur a fost un record absolut, de 312,9021 lei.

"Criptomonedele sunt folosite acum ca o alternativă la utilizarea aurului atunci când piețele caută să se protejeze împotriva riscurilor crescute, a ratelor mai mari ale dobânzilor", a declarat Stuart Cole, economist-șef la Equiti Capital. "Așa că nu cred că este o surpriză faptul că atunci când vedeți că prețul aurului se redresează, criptomonedele fac același lucru".

Oferta de bitcoin este limitată la 21 de milioane, din care 19 milioane au fost deja minate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel