Recesiunea bate la uşa României
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Australia a mai făcut un pas în direcția înarmării împotriva tentațiilor hegemonice ale Chinei în regiunea Asia-Pacific. Țara urmează să cumpere din Statele Unite peste 200 de rachete de croazieră Tomahawk, a anunțat luni guvernul. Costul acestei tranzacții se ridică la 830 de milioane de dolari (763 de milioane de euro).
Această comandă va oferi forțelor militare australiene unele dintre "cele mai puternice și mai avansate arme din punct de vedere tehnologic", a anunțat Departamentul Apărării. "Investim în capacitățile de care forțele noastre de apărare au nevoie pentru a-i ține la distanță pe adversarii noștri în largul coastelor noastre și pentru a-i menține pe australieni în siguranță în această lume complexă și incertă în care trăim", a declarat ministrul apărării, Richard Marles.
Rachetele Tomahawk, cu o rază de acțiune de peste o mie de kilometri, vor fi transportate de distrugătoarele din clasa Hobart ce intră în dotarea Marinei australiene. De asemenea, ele vor fi folosite pe submarinele nucleare achiziționate de Australia în cadrul pactului militar AUKUS, semnat între Canberra, Londra și Washington.
"Pe măsură ce intrăm în ceea ce mulți numesc era rachetelor, aceste proiectile vor deveni instrumente esențiale pentru a permite Forțelor de Apărare australiene să își îndeplinească misiunea de a-i apăra pe australieni", a declarat ministrul Industriei Apărării, Pat Conroy.
Spre o producție internă de rachete
Washingtonul a anunțat recent că va ajuta Australia să își construiască propria industrie de rachete, cu scopul de a scurta lanțurile de aprovizionare perturbate de războiul din Ucraina. "Cumpărăm aceste arme acum, astfel încât să avem rapid această capacitate", a declarat Pat Conroy. "Dar analizăm, de asemenea, opțiunile de a construi rachete pe plan intern, deoarece este important să construim capacități suverane de producție de apărare în Australia.
Australia s-a angajat într-o revizuire militară majoră, orientându-se către capacități de atac cu rază lungă de acțiune pentru a ține la distanță potențiali inamici precum China. Canberra a declarat în ianuarie că a acceptat, de asemenea, o ofertă din partea Statelor Unite de a furniza rachete HIMARS, sistemul de artilerie mobil utilizat în special de armata ucraineană. În ultimii ani, armata americană a testat prototipuri de rachete de croazieră hipersonice în zone îndepărtate din sudul Australiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Ministrul Fondurilor Europene,...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
O astfel de scădere nu s-a mai...
Principalele burse europene au...