Australia vrea să își stabilizeze și să diversifice relațiile comerciale cu China
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Transportor maritim / Sursa: flickr.com
Transportor maritim / Sursa: flickr.com
În urma ridicării unor tarife la importuri de către Beijing în vara aceasta, Australia încearcă să obțină altele noi, având în plan dezvoltarea relațiilor comerciale cu China.

Australia dorește să își stabilizeze și să diversifice relația comercială cu China, a declarat ministrul australian al Comerțului, Don Farrell.

"Vrem să stabilizăm relația noastră cu China... vrem, de asemenea, să ne diversificăm relația", a declarat Farrell, într-o întâlnire în Japonia cu miniștrii comerțului din G7, conform CNBC.

"Asta nu înseamnă să facem mai puțin comerț cu China. Ci înseamnă mult comerț cu țările cu care avem acorduri libere", a adăugat el. De menționat că în prezent, Australia are acorduri cu peste 20 de țări și face demersuri pentru a colabora cu mai multe.

Australia este, de asemenea, în dialog cu cel mai mare partener comercial al său, China, pentru a renunța la tarifele la importurile de vinuri australiene care au fost introduse în martie 2021. La apogeul tensiunilor diplomatice din 2020 și 2021, China a aplicat tarife de import pentru mai multe exporturi australiene - de la vin și carne roșie la homari și lemn.

În luna august, Beijingul a ridicat în cele din urmă tarifele la importurile de orz australian, care se ridicau anterior la aproximativ 1,5 miliarde de dolari australieni (988,1 milioane de dolari).

Premierul australian, Anthony Albanese urmează să viziteze China în perioada 4-7 noiembrie unde o să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping. Aceasta va fi prima vizită în China a unui prim-ministru australian din 2016 încoace.

Întrebat despre legăturile comerciale ale Australiei cu Taiwanul, Farrell a declarat că ambele părți au o "relație comercială foarte bună" și că Taiwanul va continua să fie "unul dintre cei mai mari clienți sub guvernul Albanese".

Farrell a subliniat, de asemenea, că Australia dorește să încheie un acord cu UE, chiar dacă negocierile pentru un acord de liber schimb între cele două părți s-au prăbușit.

"Australia dorește un acord cu Uniunea Europeană, dar nu cu orice preț", a spus Farrell, subliniind că accesul la piețele agricole europene pentru produsele australiene a fost unul dintre punctele de blocaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel