Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Pentru a da randament în acest domeniu, Australia va trebui să "dubleze" investițiile în energie regenerabilă, stocare și transport, a declarat Chris Bowen, ministrul australian al Energiei.
"Nu sunt aici pentru a le spune altor țări ce să facă. Energia nucleară joacă un rol important în mixul energetic al diferitelor țări dar în Australia nu a jucat niciodată un rol", a declarat Chris Bowen pentru CNBC, în marja reuniunii miniștrilor Energiei din cadrul G20 de la Goa, India.
"Oriunde vă uitați, din punctul nostru de vedere, există probleme legate de energia nucleară", a spus el, subliniind problemele care pot apărea în urma adoptării energiei nucleare.
Pe lângă faptul că este extrem de scumpă, aceasta generează cantități mari de deșeuri și este o sursă de energie inflexibilă, a declarat el sâmbătă pentru Sri Jegarajah de la CNBC.
De asemenea, Australia este pe cale să reducă dependența de cărbune și să crească dependența de gaz.
"Gazul joacă un rol important în consolidarea rețelei pe măsură ce energia pe bază de cărbune nu mai este viabilă.” a spus el, subliniind că centralele pe bază de gaz sunt mai flexibile și pot fi pornite și oprite.
Țara a închis în aprilie una dintre cele mai vechi centrale pe cărbune, iar în 2025 va opri funcționarea alteia.
Pentru a profita de o sursă curată de energie, Australia va trebui să "dubleze" investițiile în energie regenerabilă, stocare și transport, a declarat ministrul australian.
"Avem atât de multă energie regenerabilă... Vladimir Putin nu poate opri soarele sau vântul, [dar] poate opri gazoductul", a declarat Bowen, referindu-se la președintele rus, care a întrerupt livrările de gaze către Europa ca represalii la sancțiunile occidentale impuse ca urmare a războiului din Ucraina.
Sectorul energiei regenerabile din Australia a înregistrat îmbunătățiri constante în ultimii ani.
Energia regenerabilă a reprezentat 35,9% din totalul producției de energie electrică a țării în 2022, mai mult decât dublu față de nivelul înregistrat în 2017, de 16,9%, potrivit unui raport al Consiliului pentru Energie Curată al țării.
Clienții au ales energiile regenerabile, ceea ce a redus cererea de cărbune. Ponderea generării pe bază de cărbune a scăzut de la 59,1% în 2021 la 54,6% în 2022, dar producția de gaze a crescut cu 1,2% în 2022 față de anul precedent, se arată în raport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...