Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
BCBS a propus o dublă abordare în privinţa cerinţelor privind capitalul pentru criptoactivele deţinute de bănci, în prima sa reglementare specifică pentru acest sector nou.
Statul El Salvador a devenit miercuri prima ţară din lune care a adoptat oficial bitcoin ca mijloc legal de plată, după ce Congresul a aprobat propunerea preşedintelui Nayib Bukele de includere a criptomonedei. Pe plan global, băncile centrale au avertizat în mod repetat că investitorii în criptomonede trebuie să fie pregătiţi să-şi piardă toţi banii.
Joe Biden, duș rece pentru Boris Johnson, înaintea Summit-ului G7
Marile economii, inclusiv China şi Statele Unite, au indicat în ultimele săptămâni o abordare mai dură, în timp ce dezvoltă planuri de lansare monedelor digitale bancare centrale (CBDC).
Într-un document consultativ, Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancară a indicat că deşi expunerea băncilor la criptoactive este limitată, sporirea continuă a expunerii ar putea majora riscurile la adresa stabilităţii financiare globale din cauza fraudelor, a atacurilor cibernetice şi a spălării de bani, dacă nu sunt introduse cerinţe de capital.
Valoarea bitcoin şi a altor criptomonede este în prezent de aproximativ 1.600 miliarde de dolari pe plan global, un nivel relativ redus comparativ cu nivelul împrumuturilor, derivatelor şi altor active majore deţinute de bănci.
Pentru criptoactive, Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancară a propus două grupuri: unul care include anumite active tradiţionale şi stablecoins (monedele stabile) care sunt reglementate conform actualelor reguli, care se aplică bondurilor, împrumuturilor, depozitelor, acţiunilor sau materiilor prime.
Al doilea grup include cripromonedele, cum ar fi bitcoin, care se vor reglementa conform unui "tratament prudenţial conservativ".
Joseph Edwards, de la firma de brokeraj Enigma Securities, susţine că un mediu global de reglementare pentru criptoactive este pozitiv, deoarece băncile din Europa sunt divizate în privinţa implicării în acest sector.
După anunţul BCBS, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, s-a apreciat cu 1,5%, ajungând la 37.962 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...