Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Averea acestuia a continuat să se topească ajungând acum la doar 2,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, după ce o vânzare a monedelor digitale, de la Bitcoin la Ether, a declanșat o scădere abruptă a valorii de piață a Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din SUA.
Acțiunile firmei s-au prăbușit cu 84% din prima zi de tranzacționare, în aprilie 2022, închizând miercuri la 53,72 dolari, după ce compania a avertizat că volumul de tranzacționare și numărul lunar de utilizatori care efectuează tranzacții ar urma să fie mai mici în al doilea trimestru decât în primul.
Acest lucru a ridicat întrebări cu privire la capacitatea Coinbase de a rezista la scăderea bruscă a prețurilor criptomonezilor, forțându-l pe Armstrong să ia cuvântul pe Twitter pentru a apăra compania. Nu există "niciun risc de faliment", chiar și pe fondul unui eveniment de tip "lebădă neagră", iar fondurile utilizatorilor sunt în siguranță, a declarat Armstrong, directorul general al firmei.
Un alt personaj important din lumea cripto, Michael Novogratz, directorul general al băncii comerciale de cripto-monede Galaxy Digital, și-a văzut și el averea prăbușindu-se la 2,5 miliarde de dolari, de la 8,5 miliarde de dolari la începutul lunii noiembrie. El a fost un campion al TerraUSD, moneda stabilă algoritmică care acum riscă să se prăbușească complet pe fondul prăbușirii prețului unui token criptografic din același ecosistem, Luna.
Averile miliardarilor din criptomonede, care s-au umflat în ultimii doi ani, dispar. Atât Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, cât și Ether au scăzut cu peste 50% de la maximele lor record de la sfârșitul anului trecut.
Regina cripromonedelor, dată în urmărire europeană
Piața criptomonedelor, la PĂMÂNT. Pierdere de peste 200 miliarde $ în 24 de ore
În timp ce aproape toți deținătorii de cripto au suferit scăderi ale averilor, unele dintre cele mai mari și mai vizibile pierderi sunt concentrate în rândul fondatorilor de burse, unde comercianții cumpără și vând monede digitale.
Cel puțin pe hârtie, Changpeng Zhao, directorul general al Binance, companie cu participație restrânsă, a pierdut o avere chiar mai mare decât Armstrong sau Novogratz. El a debutat în indicele de avere Bloomberg în ianuarie cu o avere netă de 96 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari din lume. Până miercuri, aceasta se redusese la 11,6 miliarde de dolari, folosind ca bază de calcul valoarea medie a valorii întreprinderii în raport cu multiplii de vânzări ai Coinbase și ai firmei canadiene de criptomonede Voyager Digital.
Bursele de criptomonede din SUA par să sufere mai mult decât concurenții lor globali. Volumele de tranzacționare la Coinbase au scăzut constant de la începutul anului, în timp ce Binance, mai orientată spre piața internațională, a înregistrat o creștere a volumului luna trecută. Prin comparație, activitatea Binance, axată pe SUA, a înregistrat scăderi chiar mai accentuate decât cea a Coinbase.
Tyler și Cameron Winklevoss, cofondatorii bursei criptografice rivale Gemini, au pierdut fiecare aproximativ 2,2 miliarde de dolari - sau aproximativ 40% - din averea lor în acest an. Averea lui Sam Bankman-Fried, directorul general al bursei de criptomonede FTX, a scăzut la jumătate de la sfârșitul lunii martie, ajungând la aproximativ 11,3 miliarde de dolari.
Armstrong nu este singurul miliardar Coinbase care pierde bani. Cofondatorul Fred Ehrsam, un fost trader al Goldman Sachs Group Inc., are în prezent o avere de 1,1 miliarde de dolari, în scădere cu peste 60% în acest an.
Armstrong deține 16% din Coinbase și controlează 59,5% din acțiunile cu drept de vot, potrivit declarației de împuternicire a companiei din 2022, în timp ce Ehrsam are o participație de 4,5% și controlează 26% din acțiunile cu drept de vot.
Obligațiunile Coinbase au scăzut și ele, tranzacționându-se recent în linie cu unele dintre cele mai riscante obligațiuni cu rating de junk.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...