La mijlocul lunii februarie, negociatorii Parlamentului European şi Consiliului UE au ajuns la un acord pentru a revizui "directiva gazelor naturale", în ideea de a adopta aceleaşi reguli care se aplică infrastructurilor europene şi gazoductelor care intră în UE, în special cele referitoare la transparenţă a preţurilor, accesul terţilor la infrastructuri sau separarea activităţilor între furnizori şi gestionarii de reţea.
"Ne aşteptăm la o intrare în vigoare rapidă, adică înainte de terminarea Nord Stream 2. În consecinţă, această directivă se va aplica şi acestui proiect", a declarat luni Dominique Ristori, director-general al DG Energy, într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles la finalul unei reuniuni a miniştrilor Energiei din statele membre.
Citește și Germania nu renunță la gazul rusesc. Dimpotrivă, va cumpăra mai mult
Dominique Ristori a reamintit că multe state membre s-au pronunţat pentru o intrare rapidă în vigoare a dispoziţiilor acestui text, care va fi publicată fără întârziere. "Ştiţi că intrarea în vigoare va fi una rapidă, 20 de zile de la publicare. Acest lucru este extrem de important pentru că va garanta o transpunere extrem de rapidă în legislaţia naţională", a spus Dominique Ristori.
Textul negociat de Parlamentul European şi Consiliul UE are nevoie însă să fie ratificat de Parlamentul European reunit şi şedinţă plenară precum şi de Consiliu. Documentul prevede că statele membre vor pune în aplicare noile reguli în maxim nouă luni de la data intrării în vigoare a directivei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
UE cere eliminarea imediată a...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
Autoritatea de Supraveghere...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....
Uniunea Europeană a convenit un...
Proiectul de Ordonanţă de...
Proiectul de Ordonanță de...
Curs valutar BNR, 30 iunie 2025.