Decizia de a rămâne în țară a fost luată în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,1 care a lovit insula Kyushu joi, amplificând îngrijorările legate de un potențial eveniment seismic mai mare, relatează Reuters.
Prima avertizare emisă de Agenția Meteorologică Japoneză
Agenția Meteorologică Japoneză a emis joi prima sa avertizare privind riscul crescut de producere a unui cutremur uriaș în depresiunea Nankai, o zonă situată pe fundul oceanului, de-a lungul coastei Pacificului. Această regiune este cunoscută pentru cutremurele care, în trecut, au declanșat tsunami devastatoare. Deși avertismentul nu specifică un calendar pentru potențialul cutremur și nu solicită evacuări imediate, premierul Kishida a subliniat importanța pregătirii și a comunicării eficiente în astfel de situații.
Impactul asupra populației și măsuri de precauție
Avertismentul a creat neliniște în rândul populației, unele supermarketuri din Shizuoka raportând penurii de aprovizionare, în special la apa îmbuteliată și pachetele de orez reîncălzibile, pe măsură ce oamenii își fac provizii. Sistemul actual de alertă, introdus în 2019, include două niveluri de avertizare, iar în acest caz, JMA a sfătuit populația să fie pregătită pentru o eventuală evacuare.
Reacția autorităților și a companiilor
În contextul acestei alerte, unele companii și autorități locale au luat măsuri preventive. Orașul stațiune Shirahama din prefectura Wakayama și-a închis plajele timp de o săptămână și a anulat un foc de artificii programat, iar JR Tokai a redus viteza trenurilor glonț în anumite zone. De asemenea, compania JERA, principalul furnizor de electricitate al Japoniei, și-a revizuit procedurile de urgență.
Contextul seismic al Japoniei
Japonia este una dintre țările cele mai predispuse la cutremure din lume, având un istoric îngrijorător în acest sens. În 2011, un cutremur devastator cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami uriaș, care a dus la topirea a trei reactoare nucleare și a cauzat moartea a peste 15.000 de persoane. Avertismentul recent emis de JMA subliniază vulnerabilitatea constantă a țării și necesitatea unor măsuri preventive riguroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...