Aviația militară a SUA, vulnerabilă. Care este punctul sensibil
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Se impun măsuri imediate
Se impun măsuri imediate
Pentru a învinge într-o eventuală bătălie aeriană cu aviația chineză, piloții americani nu au deprinderile și experiența necesare, afirmă publicația The National Interest, preluând avertismentul lansat în acest sens de ofițerul Graham Scarbro. 

Oferind o soluție, ofițerul US Navy apreciază că pentru o mai bună pregătire pentru o astfel de confruntare, echipajele care lucrează pe bombardierele F/A-18 trebuie să lanseze mai multe rachete în timpul antrenamentelor, pentru că simpla imitare a unui tir cu astfel de proiectile nu poate înlocui experiența reală de luptă.

”În prezent, piloții de pe avioanele de război ale US Air Force procedează destul de rar la astfel de exerciții. Rareori sunt lansatae rachete din clasa ”aer-aer”, iar paramentrii țintelor folosite în timpul aplicațiilor sunt prea fragmentate între diferitele tipuri de rachete: ”aer-aer”, ”aer-sol” și altele”, a explicat expertul.

Scarbo este de părere că, în cazul unui conflict armat cu Rusia sau China, aceste puncte sensibile, nevralgice, aceste neajunsuri vor genera pierderi uriașe de vieți omenești. Iată de ce, spune ofițerul, pentru a evitat un asemenea scenariu de coșmar, trebuie luate măsuri pe timp de pace.

Citește și Surprinzătoarele avioane de atac ale Japoniei! Aviz Rusiei

Între timp, generalul David L. Goldfein, șeful de stat major al US Air Force, a declarat că subunitatea nr. 16, recent creată, va oferi oportunități inimaginabile pentru comandanți. Este vorba despre o structură nouă, ce răspunde, pe lângă aviație, de monitorizare și strângere globală de informații, de lupta cibernetică. Până acum, toate aceste funcții erau îndeplinite de servicii diferite.

Generalul a precizat că nou înființata subunitate va permite acoperirea ”tuturor găurilor care există, în prezent, în sistemul de apărare nu doar al Statelor Unite, dar și al aliaților acestora. Dacă vom fi provocați, suntem gata să luptăm, deși am prefera să nu pornim la război. Dacă există alte metode de dezamorsare a stărilor conflictuale, fără îndoială vor fi folosite cu prioritate”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel