Aviația militară a SUA, vulnerabilă. Care este punctul sensibil

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Se impun măsuri imediate
Se impun măsuri imediate
Pentru a învinge într-o eventuală bătălie aeriană cu aviația chineză, piloții americani nu au deprinderile și experiența necesare, afirmă publicația The National Interest, preluând avertismentul lansat în acest sens de ofițerul Graham Scarbro. 

Oferind o soluție, ofițerul US Navy apreciază că pentru o mai bună pregătire pentru o astfel de confruntare, echipajele care lucrează pe bombardierele F/A-18 trebuie să lanseze mai multe rachete în timpul antrenamentelor, pentru că simpla imitare a unui tir cu astfel de proiectile nu poate înlocui experiența reală de luptă.

”În prezent, piloții de pe avioanele de război ale US Air Force procedează destul de rar la astfel de exerciții. Rareori sunt lansatae rachete din clasa ”aer-aer”, iar paramentrii țintelor folosite în timpul aplicațiilor sunt prea fragmentate între diferitele tipuri de rachete: ”aer-aer”, ”aer-sol” și altele”, a explicat expertul.

Scarbo este de părere că, în cazul unui conflict armat cu Rusia sau China, aceste puncte sensibile, nevralgice, aceste neajunsuri vor genera pierderi uriașe de vieți omenești. Iată de ce, spune ofițerul, pentru a evitat un asemenea scenariu de coșmar, trebuie luate măsuri pe timp de pace.

Citește și Surprinzătoarele avioane de atac ale Japoniei! Aviz Rusiei

Între timp, generalul David L. Goldfein, șeful de stat major al US Air Force, a declarat că subunitatea nr. 16, recent creată, va oferi oportunități inimaginabile pentru comandanți. Este vorba despre o structură nouă, ce răspunde, pe lângă aviație, de monitorizare și strângere globală de informații, de lupta cibernetică. Până acum, toate aceste funcții erau îndeplinite de servicii diferite.

Generalul a precizat că nou înființata subunitate va permite acoperirea ”tuturor găurilor care există, în prezent, în sistemul de apărare nu doar al Statelor Unite, dar și al aliaților acestora. Dacă vom fi provocați, suntem gata să luptăm, deși am prefera să nu pornim la război. Dacă există alte metode de dezamorsare a stărilor conflictuale, fără îndoială vor fi folosite cu prioritate”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabili / Foto: Freepik
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada

pixel