Oferind o soluție, ofițerul US Navy apreciază că pentru o mai bună pregătire pentru o astfel de confruntare, echipajele care lucrează pe bombardierele F/A-18 trebuie să lanseze mai multe rachete în timpul antrenamentelor, pentru că simpla imitare a unui tir cu astfel de proiectile nu poate înlocui experiența reală de luptă.
”În prezent, piloții de pe avioanele de război ale US Air Force procedează destul de rar la astfel de exerciții. Rareori sunt lansatae rachete din clasa ”aer-aer”, iar paramentrii țintelor folosite în timpul aplicațiilor sunt prea fragmentate între diferitele tipuri de rachete: ”aer-aer”, ”aer-sol” și altele”, a explicat expertul.
Scarbo este de părere că, în cazul unui conflict armat cu Rusia sau China, aceste puncte sensibile, nevralgice, aceste neajunsuri vor genera pierderi uriașe de vieți omenești. Iată de ce, spune ofițerul, pentru a evitat un asemenea scenariu de coșmar, trebuie luate măsuri pe timp de pace.
Citește și Surprinzătoarele avioane de atac ale Japoniei! Aviz Rusiei
Între timp, generalul David L. Goldfein, șeful de stat major al US Air Force, a declarat că subunitatea nr. 16, recent creată, va oferi oportunități inimaginabile pentru comandanți. Este vorba despre o structură nouă, ce răspunde, pe lângă aviație, de monitorizare și strângere globală de informații, de lupta cibernetică. Până acum, toate aceste funcții erau îndeplinite de servicii diferite.
Generalul a precizat că nou înființata subunitate va permite acoperirea ”tuturor găurilor care există, în prezent, în sistemul de apărare nu doar al Statelor Unite, dar și al aliaților acestora. Dacă vom fi provocați, suntem gata să luptăm, deși am prefera să nu pornim la război. Dacă există alte metode de dezamorsare a stărilor conflictuale, fără îndoială vor fi folosite cu prioritate”, a subliniat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Revolut lansează o nouă...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...