Aviația militară a Ungariei a participat la peste 40 de intervenții în Marea Baltică
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Avion Gripen al aviației militare ungare
Avion Gripen al aviației militare ungare
Din luna mai, avioanele Gripen ale Armatei Ungariei au participa, în spaţiul aerian baltic, la peste 40 de alerte severe - a transmis Csaba Ugrik, generalul de brigadă al Subunităţii de Permanenţă a Apărării Spaţiului Aerian Baltic al Armatei Ungare.

La ziua mass-media organizată marţi la aeroportul Siauliai din Lituania, soldaţii ungari au avut, în decurs de jumătate de zi, două alerte severe, scrie MTI.

Generalul de brigadă a remarcat: în ultimele peste 3 luni avioanele ungare au efectuat 370 de decolări şi peste 400 de ore de zbor.

Printre altele, sarcinile privind apărarea spaţiului aerian baltic includ identificarea aeronavelor care nu au depus un plan de zbor, nu au ţinut legătura cu turnurile de control competente, respectiv nu aveau la bord transpondere. Sarcina avioanelor Gripen ungare este şi să acorde ajutor forţelor NATO staţionate în Ţările Baltice şi, în general prin prezenţa lor, să întărească sentimentul de siguranţă al localnicilor.

Forţele de întărire ale Armatei Ungare sunt forţele aeriene spaniole şi cele regale britanice. Potrivit lui Csaba Ugrik forţele de întărire au apărut în zona baltică după anexarea Crimeei de către Rusia.

Pe parcursul alertelor, Gripen-ele ungare au prins mai multe aeronave de transport şi de recunoaştere în spaţiul aerian internaţional. Printre ele s-au numărat An-24, An-26, Tu-214R, IL-18, IL-17 şi IL-76. Pe lângă aceasta, bombardiere şi bombardiere de vânătoare ruseşti au apărut, în repetate rânduri, spaţiul aerian, printre ele SU-24M, SU-27P, SU-30SM şi SU-35S.

Generalul de brigadă a amintit că cele trei țări baltice, Lituania, Letonia şi Estonia, nu deţin avioane de vânătoare. Astfel, din 2004 - de când au aderat la NATO - apărarea spaţiului lor aerian este asigurată de forţele aliate. Statele membre NATO desfăşoară aceste misiuni prin rotaţie, iar Ungaria participă pentru a doua oară, din septembrie 2015.
    

Armata Ungară este staţionată în Lituania cu 96 de persoane şi două aeronave JAS 39 Gripen, precum şi cu două avioane dotate cu armament, aflat în rezervă.

Pe lângă asigurarea apărării spaţiului aerian baltic, soldaţii ungari participă şi la mai multe exerciţii şi instructaje internaţionale, a mai afirmat generalul de brigadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel