Avioane Airbus și Boeing, reparate cu piese necertificate! Îngrijorare în Europa

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nimeni nu poate garanta nimic
Nimeni nu poate garanta nimic
O companie cu sediul la Londra ar fi furnizat piese necertificate pentru repararea motoarelor care echipează mai multe aeronave Airbus A320 și Boeing 737 de generație mai veche.

Autoritățile europene de reglementare în domeniul aviației au făcut recent o descoperire terifiantă: mai multe aeronave Airbus A320 și Boeing 737 de generație mai veche au fost reparate cu piese necertificate. Această informație, dezvăluită de Bloomberg, a provocat îngrijorare în întreaga industrie aviatică. Piesele ar fi fost furnizate de o companie cu sediul la Londra, AOG Technics Ltd. "Numeroase certificate de punere în funcțiune pentru piesele furnizate de AOG Technics au fost falsificate", a precizat Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) într-un comunicat.

Partenerii de producție General Electric Co. și Safran SA au participat la investigația privind presupusele documente de certificare falsificate și piese neaprobate pentru motoarele CFM56 distribuite de compania britanică. "În fiecare caz, organizația identificată ca fiind producătorul a confirmat că nu a emis certificat și nu a confecționat piesei", a precizat AESA. Din păcate, este imposibil de știut dacă piesele necertificate vor fi la fel de rezistente ca cele care provin de obicei din lanțul de aprovizionare a motoarelor. Prin urmare, experții nu pot garanta fiabilitatea lor pe termen lung.

Campanie de urmărire a pieselor

Producătorii și autoritățile de reglementare au tras un semnal de alarmă în urmă cu câteva săptămâni, declanșând o campanie mondială de urmărire a pieselor furnizate de AOG Technics și de identificare a aeronavelor în cauză. Nu se știe încă câte piese necertificate ar fi putut fi instalate și câte aeronave sunt afectate.

CFM56, cel mai bine vândut motor cu reacție din lume, echipează mii de avioane cu fuselaj îngust care alcătuiesc cea mai mare parte a flotei mondiale. El este fabricat de o societate mixtă între General Electric și Safran, denumită CFM International. Potrivit unui purtător de cuvânt al producătorului, CFM International a descoperit 72 de documente de certificare a navigabilității falsificate care acoperă 50 de numere de piese furnizate de AOG Technics pentru CFM56. Au fost descoperite, de asemenea, două documente falsificate referitoare la componente ale motorului CF6 al GE, un motor de mare capacitate anterior.

"Ne-am alertat în mod proactiv clienții și atelierele de întreținere și continuăm să lucrăm cu clienții noștri pentru a evalua autenticitatea documentației pentru piesele pe care le-au achiziționat direct sau indirect de la AOG Technics", a declarat CFM pentru Bloomberg. EASA a precizat că AOG Technics nu a furnizat detalii despre originea reală a pieselor dubioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cătălin Predoiu
Metale rare / FOTO: Wikipedia
Medicamente / FOTO: Freepik

Trump atacă industria farmaceutică. Primele reacții negative

Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.

Industria petrolieră

Materii prime: De ce trage OPEC+ prețurile în jos?

Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...

OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
Ministerul Finanțelor
Ilie Bolojan - Foto: Agerpres
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...

Primul tur al alegerilor a lovit Bursa în plin
Marcel Ciolacu / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Mașini noi / sursa foto: Freepik.com
BNR / Foto: DCBusiness
Marcel Ciolacu / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Magazin Skechers
Familie în vacanță la mare / Foto: Freepik
Rețele electrice / Foto: Freepik
Bani
Adrain Negrescu / Foto: Facebook
Bursă / Foto: Freepik
Banca Națională a Ungariei
Preț petrol / FOTO: Freepik

Petrolul, la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani

Decizia OPEC+ de a majora producția pune presiune pe...

Birouri
Dolari / sursa foto: Freepik.com
BP / FOTO: Site-ul companiei

Fuziune petrolieră XXL: Cine va prelua British Petroleum?

Potrivit unei dezvăluiri făcute de Bloomberg în acest...

Petrol, investiții / sursa: Freepik.com
Warren Buffett
Ciocolata
Tokyo/ FOTO: Freepik

pixel