Banca centrală a Ungariei a majorat rata dobânzii de referință
Autor: Oana Pavelescu | 16 noi 2021 / 20:42
Banca Naționala a Ungariei
Banca Naționala a Ungariei
Consiliul Monetar al Băncii Naţionale Ungare (MNB), în şedinţa de marţi, a majorat rata dobânzii de referinţă cu 30 de puncte procentuale, la 2,10% şi, în aceeaşi măsură, a majorat şi intervalul de referinţă al dobânzilor.

În iunie, Consiliul a anunţat că a început ciclul de creştere a ratei dobânzilor, potrivit căruia aceasta continuă să crească până când inflaţia va reveni în intervalul sustenabil. În iulie anul trecut, rata dobânzii de referinţă se afla la 0,60%, până la începutul ciclului actual de majorare.

În urma deciziei privind majorarea ratei dobânzii de referinţă, Barnabás Virág, viceguvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, a afirmat, într-o declaraţie online, că MNB lansează o nouă etapă în politica monetară. Noua etapă, pe de o parte, va însemna o creştere mai rapidă a ratei dobânzii de referinţă, iar pe de altă parte, creşterea susţinută a efectelor inflaţioniste externe şi întărirea riscurilor inflaţioniste secundare, necesită o înăsprire mai mare şi pe termen lung a politicii monetare.

Dăianu: BNR nu se poate ocupa singură de toate dezechilibrele

Acesta a mai adăugat că, potrivit Consiliului, inflaţia va urma în mod evident riscurile în creştere, factorii care cresc indicatorul vor fi mai durabili decât se aştepta anterior, iar atingerea ţintei de inflaţie va fi amânată.

G Ad:

Majorarea ratei dobânzii de referinţă va continua să fie lunară, a explicat viceguvernatorul MNB. Creşterile ratei vor continua până când perspectivele inflaţiei se vor stabiliza într-o manieră sustenabilă pentru MNB, iar riscurile inflaţioniste se vor echilibra din nou, a mai adăugat Barnabás Virág.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro