Cifra zilei: 13.481 de firme au pus lacătul pe ușă în România
Această tendință reflectă...
În cadrul tranzacţiei, BT dobândeşte şi 100% din capitalul societăţilor din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL.
"Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilităţile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piaţa bancară din România, pentru clienţi tot mai orientaţi spre banking online. Mulţumim celor care au contribuit la reuşita acestei achiziţii - autorităţi, consultanţi, avocaţi şi echipa BT dedicată. De asemenea, mulţumim Grupului Getin Holding pentru încredere şi colaborare", a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.
BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie 2021, iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.
"Actuala Idea Bank va deveni un hub de digital banking, depăşind sfera băncilor tradiţionale. Toate cele trei entităţi cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identităţi corporative. Impactul pozitiv în economie şi societate al achiziţiei Idea Bank este contribuţia la consolidarea industriei bancare şi repoziţionarea băncii ca platformă digitală, cu agendă ESG pe toate palierele", se menţionează în raport.
Citește și CEC Bank finanțează cel mai mare producător local de carne de curcan - Peneș
Sursa citată subliniază că ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiţionale cu bankingul online. 67% din totalul clienţilor - 2,3 milioane - sunt digitalizaţi, folosind în mod curent cel puţin una dintre soluţiile digitale ale băncii - aplicaţii, Internet Banking sau Mobile Banking.
Idea Bank este a treia bancă achiziţionată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) şi Volksbank România (2015).Consultanţii Băncii Transilvania în această tranzacţie au fost Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters.
Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...