Banca Transilvania investește milioane de euro în dezvoltarea unui parc fotovoltaic

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Parc fotovoltaic
Parc fotovoltaic
BT a alocat o sumă considerabilă către grupul E-Infra în privința construirii unui parc fotovoltaic în țară.

Banca Transilvania a finanţat grupul E-Infra cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga, investiţie pusă în funcţiune în luna august, informează banca printr-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Energia produsă va asigura energie verde pe durata construcţiei viitoarei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale centralei SMR, după punerea acesteia în funcţiune.

"Parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru centrala SMR de la Doiceşti. Ne bucurăm că prin această finanţare acordată grupului E-Infra Banca Transilvania apreciază şi susţine un proiect important pentru dezvoltarea centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea şi tranziţia energetică a României. În acelaşi timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul centrala SMR. Mulţumim Băncii Transilvania pentru colaborare", a declarat Gianina Pelea, Deputy CEO E-Infra.

 

Capacitățile parcului fotovoltaic de la Doicești

 

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viaţă de 25 de ani, fiind construit pe o suprafaţă de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Naţional prin cele două staţii de transformare 110 kV/MT/JT, Doiceşti şi Şotânga.

"Finanţările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea şi alocarea resurselor, pentru a avea - împreună cu clienţii săi - un impact pozitiv faţă de mediu şi societate", a precizat, la rândul său, Cosmin Călin, director executiv Mari Clienţi Corporativi, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluţii pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanţare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor şi oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluţiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-şi crească sustenabil afacerea prin producerea şi utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, aproape 4 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Cu peste 26 de ani de experienţă, grupul E-Infra este lider de piaţă în servicii integrate pentru proiecte de infrastructură în România şi acţionează ca antreprenor general sau investitor în proiecte complexe de infrastructură prin companiile grupului: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity Telecom şi Wesee.

Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-Infra şi este producător de energie electrică, furnizor de energie electrică şi gaze naturale şi operator de distribuţie a gazelor naturale. Alături de Nuclearelectrica, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doiceşti - compania RoPower.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie

pixel