Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Potrivit unui comunicat al băncii, remis luni AGERPRES, perspectiva stabilă a rating-urilor pe termen lung ale BT reflectă aşteptările Moody's, conform cărora performanţa financiară, în special capitalul şi profitabilitatea, vor rămâne solide, în ciuda unui context macroeconomic mai puţin favorabil şi în cazul în care structura pasivelor nu se schimbă semnificativ pentru a îndeplini cerinţele MREL.
Standardele europene prevăd ca băncile să asigure permanent un nivel optim de fonduri eligibile MREL, distincte de depozitele clienţilor, care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.
"Ne bucurăm că, de acum înainte, Banca Transilvania beneficiază de evaluare din partea a două agenţii internaţionale de rating, una dintre ele fiind Moody's, care confirmă poziţia solidă a BT. Este un moment şi un pas important, în contextul în care cerinţele de capital, în România şi Uniunea Europeană, sunt tot mai stricte iar acreditările agenţiilor internaţionale de rating susţin eforturile noastre de a menţine un cost al capitalului cât mai bun, care să contribuie la competitivitatea economiei României", a declarat Omer Tetik, directorul general al BT.
Rating-urile atribuite Băncii Transilvania se referă, de asemenea, la implementarea în business a principiilor de ESG, în conformitate cu Moody's Investors Service's General Principles for Assessing Environmental, Social and Governance Risks.
Moody's consideră că Banca Transilvania gestionează adecvat riscurile, după cum o demonstrează capitalizarea solidă şi lichiditatea semnificativă şi în ciuda apetitului ridicat pentru creştere atât organică, cât şi prin achiziţii.
Rating-urile Moody's pentru BT sunt: Baa2/P-2 pentru depozite pe termen lung şi scurt; Baa3/P-3 pentru emitenţi pe termen lung şi scurt; perspectivă stabilă privind rating-urile pe termen lung; rating-uri de risc de contraparte (CRR) pe termen lung şi scurt Baa1/P-2; evaluare de credit de bază (BCA) ba1 şi un BCA ajustat; evaluări ale riscului de contraparte (CR) Baa2(cr)/P-2(cr).
Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are aproximativ 20% cotă de piaţă, peste 4 milioane de clienţi, circa 10.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Valoarea brandului Banca Transilvania a depăşit pragul de 500 de milioane dolari şi a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...