Băncile europene, prea mici față de cele din SUA
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bancile europene nu pot concura cu cele din SUA
Bancile europene nu pot concura cu cele din SUA
Băncile europene sunt prea mici comparativ cu rivalele din SUA, dar încă nu sunt adecvate condiţiile pentru fuziuni transfrontaliere în Europa, a afirmat luni Francesco Giordano, co-director operaţional al UniCredit SpA, transmite Reuters. 

"Credem că există loc pentru creştere în spaţiul bancar european şi credem că băncile europene au o dimensiune mai mică faţă de cele din SUA", a susţinut Francesco Giordano, la un eveniment dedicat consolidării bancare, desfăşurat în Londra. 

"Totuşi, în acest moment, condiţiile pentru fuziunile din UE nu sunt adecvate. Nu sunt instrucţiuni din partea autorităţilor de reglementare, aşteptările privind capitalul nu au o vizibilitate suficientă şi există incertitudini în mediul politic", a adăugat oficialul UniCredit. 

Directorul general al UniCredit SpA, Jean Pierre Mustier, este interesat de achiziţii şi fuziuni internaţionale şi nu analizează doar tranzacţii în Franţa, ci şi în Spania şi Marea Britanie, a afirmat luna trecută Alessandro Mazzucco, preşedintele fundaţiei bancare Cariverona, care deţine 1,8% din cel mai mare grup bancar din Italia. 

Citește și: 

Societe Generale anunță concedieri masive. Ce se va întâmpla la noi

"Sunt destul de sigur că vrea să facă un anume tip de afaceri ... nu doar în Franţa, ci şi în Spania şi Marea Britanie", a declarat Alessandro Mazzucco, la o conferinţă pe teme bancare. 

În decembrie, Mustier a declarat pentru Euromoney că nu vede nicio fuziune cu altă bancă până la finalul lui 2021. Mustier a spus că nu poate avea loc "o evoluţie non-organică a grupului în următorii trei-patru ani". Potrivit directorului general de la UniCredit, "în contextul actual este dificil să se întâmple ceva în Europa", însă a adăugat că, "pe termen mediu, Europa va avea bănci mai mari. Germania va avea bănci mai mari". 

De mai multe ori în ultimii ani, de când francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit în 2016, au fost zvonuri cu privire la o posibilă fuziune între UniCredit şi banca franceză Société Générale, la care Mustier a fost director general adjunct. 

Citește și: Finanţele au nevoie de bani. Unde s-au împrumutat

Grupul bancar este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou.

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel