Bani pentru fermierii europeni! Suma de 467 milioane de euro
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
(APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2020 inclusiv se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat
(APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2020 inclusiv se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat
Comisia Europeană a anunţat joi că va rambursa suma de 467 milioane euro fermierilor europeni, o sumă care iniţial a fost dedusă din plăţile directe pentru 2019 în ideea de a crea un fond anual pentru crizele agricole, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. 

Chiar dacă în 2019 sectorul agricol s-a confruntat cu situaţii dificile, cum au fost condiţiile climatice extreme, nu a fost nevoie de deblocarea rezervei de criză pentru a-i susţine pe fermieri. Potrivit Comisiei Europene, măsurile de susţinere adoptate anul acesta au putut fi finanţate din bugetul disponibil pentru Politica Agricolă Comună (PAC).

În consecinţă, suma pusă deoparte va fi rambursată fermierilor de către statele membre începând cu data de 1 decembrie 2019.

Conceptul de fond de rezervă pentru crizele agricole şi a mecanismului de rambursare a fost convenit în reforma PAC din 2013. Acest concept a fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel