Bani pentru vaccin. Ursula von der Leyen cheamă donatorii să acționeze
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Economia Germaniei a intrat în recesiune în primul trimestru din 2020
Economia Germaniei a intrat în recesiune în primul trimestru din 2020
Președinta Comisiei europene, Ursula von der Leyen a convocat pentru luni, 4 mai, o conferință a donatorilor în tentativa de a strânge 7,5 miliarde de euro pentru finanțarea studiilor de cercetare în vederea găsirii unui vaccin și a unui tratament împotriva noului coronavirus.

”Nu vom putea învinge noul coronavirus dacă nu vom găsi un vaccin”, a estimat politicianul german. ”Este nevoie de cooperare mondială. Această conferință are rolul de a oferi fondurile financiare care ne lipsesc”, a sublinat șefa Guvernului european într-un interviu acordat postului de televiziune France 23.

La această colectă mondială sunt invitați să participe reprezentanți ai guvernelor, filantropi, șefi de întreprinderi și celebrități. Ursula von der Leyen se bazează inclusiv pe fundația lui Bill și Melinda Gates, care va juca un rol important în această strângere de fonduri. Potrivit spuselor sale, odată găsit, vaccinul va fi ”oferit inclusiv celor mai vulnerabile țări”, pentru ca trebuie asigurat un acces total la acest medicament.

Citește și Ursula von der Leyen vede partea bună a pandemiei de covid-19

Întrebată despre criticile formulate la adresa executivului european, care a acționat cu întârziere la pandemia de covid-19, președinta Comisiei europene a recunoscut că ”cu toții avem ce învăța din această criză”. Trebuie, a continuat ea, să fie îmbunătățită ”colectarea de date la nivel european”, dar în egală măsură, ”trebuie să fim oricând în măsuăr să cumpărăm și să tocăm măști, mănuși, aparatură respiratorie și orice altceva la nivel european”. Trăgând o concluzie, oficialul a subliniat că ”lucrurile trebuie privite în profunzimea lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel