Banii câștigați din cerșetorie vor fi confiscați
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Municipalitatea arădeană vrea să descurajeze cerșetoria
Municipalitatea arădeană vrea să descurajeze cerșetoria
Consilierii locali din Arad au adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre propus de Primărie prin care sunt crescute amenzile pentru cerşetorie, iar veniturile obţinute prin apelarea la mila publică sunt confiscate de către poliţiştii locali.

Proiectul a întrunit unanimitate de voturi în şedinţa Consiliului Local Arad, măsurile având drept scop reducerea fenomenului cerşetoriei în oraş.

Hotărârea adoptată de consilieri prevede sancţiuni mai aspre pentru persoanele care apelează la mila publicului, respectiv triplarea cuantumului amenzilor şi confiscarea sumelor rezultate din cerşetorie, bani care vor fi transformaţi în venit la bugetul local.

"Hotărârea adoptată prevede nu doar o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar, mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali, împuterniciţi în acest scop, să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate, aşa cum a dat şi în Cluj-Napoca, unde se aplică o astfel de măsură de câţiva ani. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi", a declarat, în urma şedinţei, primarul interimar al municipiului, Călin Bibarţ.

Permis de cerșetor emis de Primărie. Cât costă

Edilul a spus că, în paralel, se vor aplica mai multe măsuri menite să oprească "acest val de oameni ai străzii care produc un disconfort arădenilor, dar şi o imagine negativă oraşului".

Între măsurile adoptate recent, se numără obligarea cerşetorilor care au acumulat mai multe amenzi neplătite să presteze muncă în folosul comunităţii. Totodată, Primăria Arad, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială şi Episcopia Ortodoxă vor colabora în cadrul unui proiect ce se va desfăşura în premieră în municipiu, prin care se va încerca reintegrarea socială a cerşetorilor şi oamenilor străzii sau trimiterea lor în judeţele din care au venit în Arad, unde vor fi contactate autorităţile locale pentru reintegrare în familii sau în comunităţi.

Pentru ca toate măsurile să aibă efect, autorităţile fac un apel la populaţie "să renunţe la obiceiul de a oferi cerşetorilor sume de bani şi să anunţe prezenţa lor pe străzile din municipiu".

Primăria estimează că în jur de o sută de cerşetori sunt prezenţi în fiecare zi pe străzile din Arad, număr care nu a mai fost întâlnit niciodată după 1990. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel