Bank of America, a doua cea mai mare bancă din SUA, scădere de 50% a veniturilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
SUA / sursa foto: Freepik.com / wirestock
SUA / sursa foto: Freepik.com / wirestock
Acțiunile Bank of America au scăzut vineri cu 1,1%, după ce banca a raportat un declin al profitului în trimestrul al patrulea, pe fondul unor mari cheltuieli.

Bank of America a declarat că venitul său net a scăzut la 3,1 miliarde de dolari, sau 35 de cenți pe acțiune, în trimestrul al patrulea, în scădere cu peste 50% față de 7,1 miliarde de dolari, sau 85 de cenți pe acțiune, în urmă cu un an.

Banca, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, a precizat că a fost afectată de o taxă înainte de taxe de 1,6 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, legată de tranziția de la London Interbank Offered Rate. Rezultatele au inclus și o taxă specială de 2,1 miliarde de dolari percepută de Federal Deposit Insurance Corporation. Taxa este legată de falimentele Silicon Valley Bank și Signature Bank. Excluzând elementele, compania a declarat că a obținut un profit de 70 de cenți pe acțiune, care a depășit așteptările analiștilor.

Cu toate acestea, veniturile de 22,1 miliarde de dolari au fost sub estimările Wall Street pentru prima dată în ultimii doi ani și au scăzut cu 10% față de perioada similară a anului trecut.

"Am raportat rezultate solide pentru trimestrul al patrulea și pentru întregul an, deoarece toate afacerile noastre au înregistrat o creștere organică puternică, cu o activitate record a clienților și un angajament digital", a declarat directorul general Brian Moynihan într-un comunicat. "Disciplina noastră privind cheltuielile ne-a permis să continuăm să investim în inițiative de creștere. Nivelurile solide de capital și de lichidități ne poziționează bine pentru a continua să oferim o creștere responsabilă în 2024."

Cea de-a doua mare bancă a națiunii a înregistrat un provizion de 1,1 miliarde de dolari pentru pierderi din credite, în creștere cu 12 milioane de dolari față de același trimestru al anului trecut.

Bank of America a declarat că venitul net din dobânzi a scăzut cu 5%, la 13,9 miliarde de dolari, din cauza costurilor mai mari cu depozitele și a soldurilor mai mici ale depozitelor, care au mai mult decât compensat randamentele mai mari ale activelor.

Banca ar fi trebuit să fie unul dintre cei mai mari beneficiari ai majorării ratelor dobânzilor anul trecut, dar a înregistrat performanțe mai slabe decât cele ale colegilor săi, deoarece creditorul s-a îngrămădit în titluri cu randament scăzut și cu scadență lungă în timpul pandemiei Covid-19. Aceste titluri și-au pierdut valoarea pe măsură ce ratele dobânzilor au urcat.

Veniturile din serviciile bancare pentru consumatori au scăzut cu 4%, la 10,3 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din vânzări și tranzacționare au crescut cu 3%, la 3,6 miliarde de dolari.

Acțiunile Bank of America au scăzut cu 2,6% în acest an, după un câștig de doar 1,7% în 2023. Sectorul financiar din S&P 500 a câștigat 10% anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel