Bayer, presată de investitorii activiști
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Compania Bayer se confruntă cu unele probleme provocate de investitori / Foto: bayer.de
Compania Bayer se confruntă cu unele probleme provocate de investitori / Foto: bayer.de
Union Investment, unul dintre cei mai mari acționari ai Bayer AG, l-a criticat pe președintele consiliului de supraveghere al grupului al cărui director general este deja atacat de investitorii activiști.

Președintele companiei, Norbert Winkeljohann, "caută dialogul cu investitorii, dar ar fi trebuit să inițieze mai mult", a declarat Markus Manns, manager de portofoliu la Union Investment, pentru revista WirtschaftsWoche. "Ar fi fost cu siguranță o problemă pentru consiliul de supraveghere să ajute la inițierea unei divizări a Consumer Health".

Consiliile de administrație ale Novartis AG și GSK Plc sunt mult mai angajate atunci când vine vorba de crearea de valoare pentru acționari, a spus Manns. Union Investment deține o participație de 1,4% la Bayer.

La începutul acestei luni, Manns a declarat pentru Bloomberg News că Bayer se confruntă cu un "mix toxic" de provocări, astfel încât "menținerea cursului nu mai este o opțiune". Deși a sugerat o potențială vânzare a diviziei de sănătate a consumatorilor de la Bayer, el a spus că "este prea devreme" pentru o destrămare completă a grupului.

Bluebell Capital Partners a acumulat o participație la Bayer și face presiuni pentru o rupere, după cum a relatat Bloomberg News. Acționarul activist a cerut companiei să își separe activitatea de știință a culturilor de unitatea sa farmaceutică, precum și să analizeze o vânzare sau listare a diviziei sale de sănătate a consumatorilor.

Bluebell solicită, de asemenea, un nou președinte independent pentru consiliul său de supraveghere, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Elliott Investment Management a cerut Bayer să ia în considerare divizarea, iar investitorul activist Jeff Ubben a preluat și el o participație în companie. Directorul general al Bayer, Werner Baumann, a fost supus presiunilor din partea acționarilor de când compania a cumpărat, în 2018, gigantul în domeniul științei culturilor Monsanto. Acest lucru a făcut din Bayer cea mai mare companie agricolă din lume, dar a împovărat-o cu imense bătălii juridice pe care încă se luptă să le rezolve.

Compania germană de produse chimice și farmaceutice Bayer a anunțat joi că își va extinde colaborarea cu compania americană Oerth Bio în domeniul protecției culturilor.

Acordul se referă la combinarea Protac, tehnologia de degradare a proteinelor agricole brevetată de Oerth Bio, cu instrumentele de protecție a plantelor dezvoltate de Bayer.

Oerth Bio a fost formată în 2019 ca urmare a unei coinvestiții realizate de Leaps by Bayer, divizia de private equity a grupului, și Arvinas, o companie americană de biotehnologie care se află în spatele unei terapii care degradează proteinele patogene la om.

Potrivit Bayer, această cooperare s-a dovedit a fi un succes, deoarece toate obiectivele inițiale au fost atinse.

Citește și:

Gigantul farma Bayer intră în hora vaccinurilor anti-Covid-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel