Benzina și motorină, tot mai scumpe în România. Care sunt prețurile

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt cele mai mici prețuri la București, Timișoara și Cluj
Care sunt cele mai mici prețuri la București, Timișoara și Cluj
Prețurile la carburanți diferă de la oraș la oraș. În București, spre exemplu, benzina este mai ieftină decât în Cluj. 

Astfel, la stațiile din București, cea mai ieftină benzină standard costă, miercuri, 6,68 lei/litru și se găsește la mai multe stații Lukoil din București. Ieri, 20 iunie, aceeași categorie de benzină se regăsea la prețul de 6,65 lei. 

La Timișoara, cea mai ieftină benzină standard costă cu un ban mai mult, adică 6,69 de lei/litru și este comercializată tot de benzinării Lukoil, precum cele de pe străzile Calea Sagului sau Calea Buziașului. 

În Cluj însă, benzina standard costă de la 6,71 lei/litru, până la 6,80 de lei/litru, acest ultim tarif fiind afișat de câteva stații MOL, OMV și Rompetro. 

Pentru benzina premium, prețurile variază, în București, de la 7,16 lei, la 7,53 lei, coridor tarifar care, în Timișoara, este cuprins între valori care pornesc de la 7,19 lei/litru și ajung la 7,48 de lei. În Cluj cele mai mici prețuri sunt, din nou, mai mari decât în celelalte două mari orașe ale României, oscilând între 7,20 lei/litru și 7,46 lei/litru. 

În ceea ce privește motorina standard, cea mai ieftină costă 6,65 lei litrul şi se găsește la o stație Petrom din București, Strada Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,67 lei și 6,76 lei. Motorina premium costă miercuri 6,95 lei și ajunge până la 7,27 lei. 

Prețul petrolului scade pe fondul temerilor legate de cererea slabă a Chinei

Prețul petrolului a scăzut marți dimineață, în condițiile în care incertitudinile legate de cererea de petrol din China continuă să crească - în special pe termen scurt. Rafinăriile din China au adăugat aproximativ 1,77 milioane b/d de țiței la stocurile lor în luna mai, echivalentul a 53 de milioane de barili, cel mai mult din iulie 2020, ceea ce face puțin probabil ca China să se apuce de cumpărat în curând.

Aceste stocuri au provenit dintr-o perioadă în care rafinăriile au funcționat mai puțin în aprilie-mai, chiar în momentul în care întreținerea de primăvară atingea punctul culminant, ceea ce a dus cantitatea agregată de țiței din depozitele chineze la aproape 1 miliard de barili. 

În pofida faptului că rafinăriile au fost deconectate și că cererea de motorină este încă departe de nivelurile așteptate, importurile de petrol în China au atins a treia cea mai mare valoare înregistrată vreodată, cu 12,11 milioane de barili pe zi, deoarece cumpărătorii au dublat cantitatea de petrol din Iran și Rusia. 

Exporturile de țiței ale Rusiei pe cale maritimă au scăzut ușor în ultimele patru săptămâni până la 18 iunie, dar au fost totuși cu 250.000 de barili pe zi (bpd) mai mari decât în februarie, ceea ce servește drept bază de referință pentru reducerea producției de 500.000 bpd pe care Rusia a promis că o va face în acest an.  ... Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Națională a României
Donald Trump
Un început frumos
Gabriela Nistor, CEO Salt Bank
Hollywood / sursa foto: Pexels.com
Versace și alte mărci de lux vor fi vândute unei multinaționale americane
Prosumatori. Foto: Freepik.com
Bani
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Cip / sursa foto: Freepik.com

Google atacă dominația Nvidia și lansează Ironwood

Alphabet dezvăluie cipul Ironwood, dedicat exclusiv...

Apple

Panică majoră la Apple. Gest disperat al companiei

Gigantul american din domeniul tehnologiei Apple a...

Project 2025 / Foto: DonkeyHotey / Flickr
Totul crește / FOTO: Freepik
Mihai Daraban
electricitate
O persoană numără bani / Foto: DCBusiness
Peter Navarro și Donald Trump
La benzinărie / FOTO: Freepik
Francois Villeroy de Galhau / FOTO: Wikipedia
Reciclare / Foto: Freepik
Bebeluș / FOTO: Freepik
Bogdan Ivan
Sigla Renault
Dolari / Foto: Freepik

Dolarul își revine din amețeală și urcă în fața euro

Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...

Nu toți acceptă însă / FOTO: Freepik

China caută aliați împotriva tarifelor impuse de SUA

O încercare ce se dovește însă destul de dificilă. 

Foto: Freepik.com

Acțiunile chineze ar putea fi radiate din SUA

Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.

Depozit
Știrile dimineții
Foto: Freepik.com

pixel