'BERD va continua să susţină dezvoltarea pieţelor de capital din România şi încurajează alte bănci locale să folosească obligaţiunile de rang senior nepreferenţiale, precum şi alte tipuri de emisiuni pe termen lung. Aceste tipuri de instrumente ajută băncile să se alinieze la cerinţele regulatorii, să îşi diversifice structura de finanţare şi să îşi asigure fonduri pe termen lung pentru susţinerea creditării şi întăririi intermedierii financiare din ţară', a declarat Lucyna Stanczak-Wuczynska, Director BERD pentru Băncile din UE.
Finanţele au calculat cât trebuie să se împrumute în decembrie
Prin plasarea cu succes a obligaţiunilor de rang senior nepreferenţiale în valoare de 600 milioane de lei, aproximativ 125 milioane de euro, cea de-a doua bancă din România face un pas important pentru a fi în conformitate cu noile reglementări ale UE.
'Emisiunea reflectă încrederea în piaţa locală, precum şi relaţia bună cu investitorii instituţionali, incluzând BERD, unul dintre cei mai vechi parteneri ai noştri. Diversificarea surselor de finanţare ale băncii a fost de mult timp în strategia noastră de dezvoltare. În plus, credem că acţiunea noastră timpurie va contribui şi la dezvoltarea viitoare a pieţei de capital din România', a afirmat Sergiu Manea, Preşedinte al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române.
Obligaţiunile cu maturitate de 7 ani vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti şi reprezintă prima emisiune în lei a BCR pe piaţa locală de capital din ultimii 13 ani. Aceasta este, de asemenea, prima emisiune de instrumente de rang senior nepreferenţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est, ca urmare a implementării Directivei UE pentru Redresarea şi Rezoluţia Bancară (Bank Recovery and Resolution Directive - BRRD), directivă destinată consolidării sistemelor bancare.
Aceasta va permite obligaţiunilor să se califice pentru cerinţele minime de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL), ce vor fi stabilite de către Banca Naţională a României pentru BCR. BCR este a doua cea mai mare bancă din România, fiind o instituţie financiară de importanţă sistemică, deţinută de Erste Bank Group. Fondurile BERD vor fi utilizate de BCR pentru a finanţa investiţiile în economia verde, precum proiecte de eficienţă energetică şi regenerabile. Dezvoltarea şi consolidarea pieţei de capital locale reprezintă o prioritate BERD în România.
BERD este un investitor instituţional important în România, investind până în prezent peste 8,3 miliarde de euro, în principal în sectorul privat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...