Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
BERD și-a asumat angajamentul de a investi trei miliarde de euro în Ucraina în 2022 și 2023, de la începutul invaziei rusești. Din această sumă, 1,7 miliarde de euro au fost alocate anul trecut, cu precădere în sectoarele energiei și transporturilor.
Matteo Patrone, directorul general al BERD pentru Europa de Est, le-a explicat jurnaliștilor că "fără energie, nu există sector privat, iar fără drumuri, nu există sector privat".
În contextul situației de urgență din Ucraina, BERD a direcționat inițial finanțările către infrastructurile publice, dar "în viitor, ne-am dorit să ne concentrăm din nou pe sectorul privat", a menționat Patrone, adăugând că acest lucru poate să nu se întâmple anul acesta sau anul viitor.
"Atunci când investim în sectorul public, o facem pentru a crea condițiile necesare dezvoltării sectorului privat", a mai declarat Patrone. Potrivit acestuia, instituția financiară internațională a reușit să mobilizeze aceste fonduri în special datorită "unor donatori, în special SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Norvegia și Țările de Jos."
Cu prilejul conferinţei de săptămâna viitoare, BERD se aşteaptă să semneze "două tranzacţii, ambele în sectorul privat", una pentru a finanţa o companie agroalimentară şi alta cu o bancă pentru a pune fonduri la dispoziţia IMM-urilor.
"Vom semna, de asemenea, trei protocoale de acord în sectorul energiei", dintre care unul vizează să pună 200 de milioane de euro la dispoziţia operatorului Ukrenergo, ca un prim răspuns la distrugerea barajului de la Kakhovka, a precizat Patrone. De asemenea, BERD va încerca să "sprijine această companie în anumite reparaţii de urgenţă la unele centrale hidroelectrice de pe fluviul Nipru precum şi printr-un sprijin sub formă de lichiditate", a adăugat oficialul Patrone.
BERD este o instituţie financiară internaţională care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativelor antreprenoriale în 36 de ţări de pe trei continente. Acţionariatul băncii este compus din 71 de ţări, UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile de operare, astfel încât acestea să devină competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...