Berea altfel fabricată. Se propune o metodă cel puțin interesantă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Oamenii de știință promit o bere mai bună
Oamenii de știință promit o bere mai bună
Anual, fabricile trimit pe piață circa 190 miliarde litri de bere - pe plan global este o industrie solidă și înalt tehnologizată. Totuși, una dintre principalele ei probleme o reprezintă pasteurizarea, metodă de conservare a produselor alimentare, în special a celor lichide și care constă în distrugerea florei patogene prin încălzire.

Procesul inventat de Pasteur în urmă cu aproape 200 de ani permite prelungirea perioadei de păstrare a alimentelor, dar, în cazul berii are efect și asupra gustului. În aceste condiții, start-upul lnduction Food Systems, fondat de George Sadler și de colegii lui de la Universitatea Perdue, a venit cu o idee nouă. O soluție care ar putea fi aplicată nu doar în cazul berii, dar și a altor produse lichide, fie că e lapte sau apă.

Ce propune Sadler: ca temperatura de încălzire necesară să se realieze nu direct, ci folosind o spirală răsucită în jurul unui tub cu lichid aflat în curgere. Alimentând-o cu curent alternativ, se crează unde radio de înaltă frecvență, care sunt asimilată de apa care se încălzește rapid.

Citește și Berea rece, scoasă în afară legii. Cui aparţine iniţiativa

În opinia omenilor de știință, această metodă permite ca produsele să fie prelucrate de 24 ori mai repede decât în cazul folosirii metodelor tradiționale. În plus, consumă de zece ori mai puțină energie. Această soluție oferă producătorilor de bere posibilitatea de a controla temperatura de încălzire cu o foarte mare precizie și să reducă, astfel, gradul de distrugere a unor sustanțe care influențează gustul băuturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel