Berea altfel fabricată. Se propune o metodă cel puțin interesantă

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Oamenii de știință promit o bere mai bună
Oamenii de știință promit o bere mai bună
Anual, fabricile trimit pe piață circa 190 miliarde litri de bere - pe plan global este o industrie solidă și înalt tehnologizată. Totuși, una dintre principalele ei probleme o reprezintă pasteurizarea, metodă de conservare a produselor alimentare, în special a celor lichide și care constă în distrugerea florei patogene prin încălzire.

Procesul inventat de Pasteur în urmă cu aproape 200 de ani permite prelungirea perioadei de păstrare a alimentelor, dar, în cazul berii are efect și asupra gustului. În aceste condiții, start-upul lnduction Food Systems, fondat de George Sadler și de colegii lui de la Universitatea Perdue, a venit cu o idee nouă. O soluție care ar putea fi aplicată nu doar în cazul berii, dar și a altor produse lichide, fie că e lapte sau apă.

Ce propune Sadler: ca temperatura de încălzire necesară să se realieze nu direct, ci folosind o spirală răsucită în jurul unui tub cu lichid aflat în curgere. Alimentând-o cu curent alternativ, se crează unde radio de înaltă frecvență, care sunt asimilată de apa care se încălzește rapid.

Citește și Berea rece, scoasă în afară legii. Cui aparţine iniţiativa

În opinia omenilor de știință, această metodă permite ca produsele să fie prelucrate de 24 ori mai repede decât în cazul folosirii metodelor tradiționale. În plus, consumă de zece ori mai puțină energie. Această soluție oferă producătorilor de bere posibilitatea de a controla temperatura de încălzire cu o foarte mare precizie și să reducă, astfel, gradul de distrugere a unor sustanțe care influențează gustul băuturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru

pixel