Cele trei guverne susțin ideea ca furnizorii de inteligență artificială, fie ei mari sau mici, din Uniunea Europeană să-și asume voluntar o serie de angajamente, cu respectarea lor obligatorie.
După cum amintește Reuters, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE negociază în prezent poziția UE în acest nou domeniu. În iunie, Legislativul comunitar a prezentat o lege privind IA, al cărei scop este de a preveni riscurile de securitate asociate aplicațiilor IA și de a evita efectele discriminatorii, fără a încetini puterea de inovare a acestei noi tehnologii în Europa.
Pe durata dezbaterilor purtate, Parlamentul European a propus ca un cod de conduită să fie inițial obligatoriu numai pentru principalii furnizori de IA, care sunt, cu precădere, companii americane.
Berlinul, Parisul și Roma au avertizat însă cu privire la acest avantaj concurențial pentru micii furnizori europeni. O atare situație, au subliniat cele trei țări, ar putea duce la o pierdere a încrederii în siguranța acestor furnizori mici și, prin urmare, la o scădere a numărului de clienți.
Prin urmare, normele de conduită și transparența trebuie să fie obligatorii pentru toți, au adăugat reprezentanții celor trei țări, potrivit cărora, pentru început nu ar trebui impuse sancțiuni.
Dar, dacă se constată încălcări ale codului de conduită după o anumită perioadă de timp, ar putea fi instituit un sistem de sancțiuni. În viitor, o autoritate europeană va controla respectarea standardelor, potrivit documentului.
Ministerul german al Economiei, care se ocupă de acest subiect împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a precizat că legile și controlul de stat nu ar trebui să reglementeze IA în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.
Dezvoltarea de modele IA care nu sunt încă utilizate sau care nu au fost încă introduse pe piață nu ar trebui să fie reglementată separat de stat.
Citește și China va produce o armată de roboți humanoizi inteligenți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...