Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, joi seară, că există informaţii, chiar dacă nu foarte solide, că omologul său rus, Vladimir Putin, ar fi "izolat" şi că ar fi dispus arestarea unor consilieri, în contextul tensiunilor cu Occidentul şi al crizei interne din cauza invaziei în Ucraina.
"Sunt multe speculaţii. (Vladimir Putin - n.red.) pare a fi, nu am o certitudine, dar pare a fi izolat şi există indicii că a demis sau a plasat în arest la domiciliu unii consilieri", a declarat Joseph Biden într-o conferinţă de presă, conform Mediafax, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că preşedintele Rusiei nu ar fi informat corect de către subalterni.
"Dar nu vreau să insist prea mult pe aceste lucruri în acest moment, nu avem dovezi foarte solide", a subliniat preşedintele Statelor Unite.
Kate Bedingfield, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a afirmat miercuri că există indicii că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost indus în eroare de comandanţii militari în legătură cu performanţele armatei ruse în Ucraina şi că unii consilieri nu i-au raportat exact efectele maisve ale sancţiunilor impuse de Occident.
Rusia a anunţat, joi după-amiază, sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a celor mai mulţi dintre membrii Parlamentului European, ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina.
"Restricţiile li se aplică liderilor de rang înalt ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni, şefilor structurilor militare europene şi vastei majorităţi a membrilor Parlamentului European, cei care promovează politici antiruse", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde. Sancţiunile constau în interdicţii de călătorie pe teritoriul Rusiei şi în restricţii privind deţinerea de active în entităţi ruse.
"Este vorba de o reacţie la sancţiunile masive impuse unilateral de Uniunea Europeană. (...) Pe lista sancţiunilor sunt incluşi oficiali de rang înalt, inclusiv reprezentanţi ai guvernelor şi parlamentelor din anumite state membre UE, precum şi alte persoane publice, inclusiv angajaţi din companii media responsabili de promovarea sancţiunilor antiruse", subliniază Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Interfax.
Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul naţiunilor puternic industrailizate (G7) au impus Rusiei sancţiuni masive din cauza invaziei militare din Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...