Planul administrației americane a fost rapid denunțat de mai multe grupuri ecologiste, unii catalogând decizia drept „un eșec nesăbuit al conducerii climatice”.
Cum era de așteptat, companiile din industria petrolieră au lăudat această mișcare.
Deciazia ar fi cea mai recentă mișcare în direcția reformării programului federal de leasing de petrol și gaze de la preluarea mandatului de președintele Biden.
Administrația s-a confruntat cu presiuni continue pentru a stăvili prețurile ridicate la energie cauzate de redresarea economică greoaie de după pandemie și de invazia Rusiei în Ucraina.
Biden s-a angajat de mai multe ori în timpul campaniei sale prezidențiale să oprească licitațiile de foraj pe terenurile deținute de stat.
În timpul unui eveniment de campanie din Hudson, New Hampshire, în februarie 2020, Biden spunea audienței: „Gata cu forajele pe terenuri federale, punct, punct, punct.”
Anunțul de vineri va pune la dispoziție aproximativ 144.000 de acri (58.000 de hectare) pentru forarea pentru petrolul și gaze, a declarat Departamentul de Interne într-un comunicat.
De asemenea, decizia ar permite companiilor să plătească redevențe de 18,75% din valoarea produselor extrase de petrol și gaze, în creștere de la 12,5%.
„Modul în care ne gestionăm terenurile și apele publice spune totul despre ceea ce prețuim ca națiune”, a spus secretarul de interne Deb Haaland, care a adăugat că mișcarea va „începe să reseteze cum și ceea ce considerăm a fi cea mai bună și mai bună utilizare a americanilor. „Resurse în beneficiul tuturor generațiilor actuale și viitoare.”
Agenția va emite evaluări finale de mediu și notificări de vânzare pentru viitoarele vânzări de leasing de petrol și gaze încă de săptămâna viitoare, a adăugat Departamentul de Interne.
Centrul pentru Diversitate Biologică, un grup de mediu, a criticat decizia administrației Biden, catalogând-o drept ”un eșec nesăbuit al conducerii climatice”, a declarat Randi Spivak, director pentru terenuri publice al grupului. „Este ca și cum ar ignora oroarea incendiilor masive, a inundațiilor și megasecetelor și acceptă catastrofele climatice ca fiind un lucru normal”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...