Planul administrației americane a fost rapid denunțat de mai multe grupuri ecologiste, unii catalogând decizia drept „un eșec nesăbuit al conducerii climatice”.
Cum era de așteptat, companiile din industria petrolieră au lăudat această mișcare.
Deciazia ar fi cea mai recentă mișcare în direcția reformării programului federal de leasing de petrol și gaze de la preluarea mandatului de președintele Biden.
Administrația s-a confruntat cu presiuni continue pentru a stăvili prețurile ridicate la energie cauzate de redresarea economică greoaie de după pandemie și de invazia Rusiei în Ucraina.
Biden s-a angajat de mai multe ori în timpul campaniei sale prezidențiale să oprească licitațiile de foraj pe terenurile deținute de stat.
În timpul unui eveniment de campanie din Hudson, New Hampshire, în februarie 2020, Biden spunea audienței: „Gata cu forajele pe terenuri federale, punct, punct, punct.”
Anunțul de vineri va pune la dispoziție aproximativ 144.000 de acri (58.000 de hectare) pentru forarea pentru petrolul și gaze, a declarat Departamentul de Interne într-un comunicat.
De asemenea, decizia ar permite companiilor să plătească redevențe de 18,75% din valoarea produselor extrase de petrol și gaze, în creștere de la 12,5%.
„Modul în care ne gestionăm terenurile și apele publice spune totul despre ceea ce prețuim ca națiune”, a spus secretarul de interne Deb Haaland, care a adăugat că mișcarea va „începe să reseteze cum și ceea ce considerăm a fi cea mai bună și mai bună utilizare a americanilor. „Resurse în beneficiul tuturor generațiilor actuale și viitoare.”
Agenția va emite evaluări finale de mediu și notificări de vânzare pentru viitoarele vânzări de leasing de petrol și gaze încă de săptămâna viitoare, a adăugat Departamentul de Interne.
Centrul pentru Diversitate Biologică, un grup de mediu, a criticat decizia administrației Biden, catalogând-o drept ”un eșec nesăbuit al conducerii climatice”, a declarat Randi Spivak, director pentru terenuri publice al grupului. „Este ca și cum ar ignora oroarea incendiilor masive, a inundațiilor și megasecetelor și acceptă catastrofele climatice ca fiind un lucru normal”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...