Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cele 100.074.753 de contaminări identificate în regiunea europeană (52 de ţări şi teritorii, de la ţărmul Oceanului Atlantic până în Azerbaidjan şi Rusia) reprezintă mai mult de o treime din cele 288.279.803 de cazuri detectate în lume de la începutul pandemiei.
Cu peste 4,9 milioane de contaminări înregistrate în ultimele şapte zile, (cu 59% mai mult decât săptămâna precedentă), regiunea se confruntă în prezent cu niveluri de contaminare fără precedent.
Cu excepţia microstatelor, primele zece ţări cu cea mai mare incidenţă (număr de cazuri pe şapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate în Europa, începând cu Danemarca (incidenţă de 2.045), Cipru (1.969) şi Irlanda (1.964).
În Franţa, peste un milion de cazuri (1.103.555) au fost detectate în ultimele şapte zile, aproape 10% din numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei. Printre cele 52 de ţări şi teritorii care alcătuiesc regiunea Europei, 17 dintre ele şi-au doborât în ultimele zile recordul de cazuri depistate într-o săptămână.
Citește și Un profesor grec știe DATA EXACTĂ când se va termina pandemia
Citește și Te vaccinezi o SINGURĂ DATĂ și scapi de COVID toată viața
Aceste date se bazează pe bilanţurile comunicate zilnic de autorităţile sanitare din fiecare ţară. O proporţie semnificativă din cazurile mai puţin grave ori asimptomatice rămân nedetectate, în pofida intensificării depistării în multe ţări de la începutul pandemiei, după descoperirea virusului la sfârşitul anului 2019. În plus, politicile de testare diferă de la o ţară la alta.
Pe continentul european, accelerarea contaminărilor nu este însoţită, deocamdată, de o creştere a deceselor. O medie de 3.413 decese zilnice au fost înregistrate în Europa în ultimele şapte zile, în scădere cu 7% faţă de săptămâna precedentă. La cel mai înalt nivel, această cifră ajunsese pe continent la 5.735 de decese pe zi, în medie, în ianuarie 2021.
Populaţia europeană este uşor mai vaccinată decât media mondială. Astfel, 65% dintre europeni sunt cel puţin parţial vaccinaţi, dintre care 61% sunt complet vaccinaţi, faţă de 58% şi, respectiv, 49% din populaţia lumii, potrivit datelor compilate de site-ul "Our World in Data"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...