O mare parte din viața lui Bill Gates de după Microsoft (MSFT) a fost conducerea unei fundații pentru a promova sănătatea și bunăstarea în părțile lumii care au cea mai mare nevoie de ele.
Fundația Bill & Melinda Gates a fost lansată în anul 2000 și spune că se angajează să rezolve inegalitățile din lume.
"Lucrăm împreună cu întreprinderi, guverne și organizații non-profit, iar fiecare partener joacă un rol specific în accelerarea progresului", se arată pe site-ul fundației.
"Misiunea noastră este de a crea o lume în care fiecare persoană are posibilitatea de a trăi o viață sănătoasă și productivă", continuă acesta.
Răspunsul la pandemia Covid
Lupta împotriva bolilor din întreaga lume a fost o mare parte a acestei misiuni, așa că, atunci când fundația a luat cunoștință de apariția Covid în ianuarie 2020, a intrat în acțiune.
"În anii care au urmat, am sprijinit guvernele din sudul planetei și alți parteneri pentru a dezvolta vaccinuri și diagnostice, pentru a extinde lanțurile de aprovizionare și sistemele de livrare pentru medicamente și diagnostice și pentru a ajuta la inocularea oamenilor - toate acestea într-un ritm fără precedent", scrie aceasta.
"De asemenea, am pledat fără încetare pentru echitate în răspunsul mondial. Acele 5 milioane de dolari inițiale pentru abordarea COVID-19 au devenit 100 de milioane de dolari până la 5 februarie 2020 și 250 de milioane de dolari până la 15 aprilie 2020. În total, fundația noastră a alocat peste 2 miliarde de dolari pentru a face față pandemiei”, a spus Gates.
De atunci, miliardarul și-a făcut timp în mai multe ocazii pentru a analiza și a critica răspunsul global.
Gates spune că nicio țară nu luat toate măsurile necesare
În remarcile făcute la 23 ianuarie la Institutul Lowy din Sydney, Australia, Gates a vorbit despre răspunsul global la pandemie, vorbind despre anumite țări.
"Nu aș spune că nicio țară nu a făcut totul cum trebuie", a spus el. "Australia și alte aproximativ șapte țări au făcut diagnostice la nivel de populație încă de la început și au avut politici de carantină asociate, ceea ce a însemnat că, în acel prim an în care nu existau vaccinuri, spitalele ar fi putut fi supraîncărcate, așa cum s-a întâmplat în multe țări în timp ce alte țări au menținut un nivel scăzut de infecție".
Gates a mai spus că din aceste motive rata mortalității din Australiape cap de locuitor a fost de aproximativ 12% din cea a majorității țărilor bogate, inclusiv a Statelor Unite."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...