Bill Gates vrea să revoluţioneze lumea. Breakthrough Energy s-a aliat cu CDP, o organizație non-profit, în lupta pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Breakthrough Energy, o organizație condusă de fondatorul Microsoft, Bill Gates, lucrează cu CDP, o organizație nonprofit, pentru a rezolva această problemă. Scopul, spune consilierul CDP Paula DiPerna, este de a accelera inovația. “Am pierdut timp dezvoltând tehnologii precum energia solară pentru că nu erau suficienți bani. Nu putem pierde și mai mult timp”, spune aceasta.
Breakthrough și CDP nu au venit însă cu soluţii concrete. Vor să colaboreze cu experți pentru a dezvolta un program – pe care îl numesc Cadrul de reducere a emisiilor catalizate – pentru a stimula finanțarea pentru extinderea tehnologiilor. O strategie poate fi aceea de a determina clienții mari să cumpere produsul cu mult timp înainte.
De exemplu, gândiți-vă la emisiile avionului. Avioanele cu combustibil fosil vor persista mult timp după ce mașinile, autobuzele și camioanele vot fi electrice. În prezent, multe întreprinderi încearcă să aducă compensări. De exemplu, contribuie la creșterea unei păduri care poate stoca emisiile. Dar nu tot timpul se respectă aceste promisiuni, ceea ce înseamnă că nivelul atmosferic de CO2 continuă să crească. O soluție eficientă este găsirea de alternative accesibile cu emisii reduse de carbon.
Pentru a determina companiile să își asume acest risc, CDP și Breakthrough Energy propun să obțină un fel de credit pe care îl pot folosi pentru a-și completa acreditările verzi. CDP clasifică deja companiile în funcție de daunele climatice pe care le produc. În viitor, ar putea exista o organizație care să clasifice companiile în acest mod.
Oamenii de ştiinţă dedicaţi studiului climei afirmă că o creştere a temperaturii la nivel global cu mai mult de 2 grade Celsius ar putea avea consecinţe devastatoare, fiind imperios necesar ca acest eveniment să fie evitat. Ultimele estimări ale specialiştilor arată că o reducere cu 50% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 ar fi insuficientă pentru a menţine încălzirea globală sub pragul celor 2 grade. Deşi majoritatea ţărilor lumii a luat parte la Summitul de la Copenhaga din 2009 dedicat schimbărilor climatice, acordul atins la această întâlnire de rang înalt nu obligă ţările să reducă masiv emisiile poluante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...