Bitcoin ar putea atinge valoarea de 100.000 dolari luna viitoare, spun experții
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bitcoin / sursa foto: Freepik.com
Bitcoin / sursa foto: Freepik.com
Vineri, ce mai puternică criptomonedă, Bitcoin, a depășit pentru scurt timp 70.000 de dolari pentru prima dată în istoria sa iar specialiștii sunt optimiști pentru evoluția de luna viitoare.

Mark Connors, director de cercetare în cadrul companiei de investiții în active digitale 3iQ Corp, a declarat că, în opinia sa, Bitcoin este posibil să ajungă până la 100.000 de dolari până în jurul datei de 20 aprilie.

Această creștere ar urma să evolueze înainte de înjumătățirea recompensei pentru minarea de Bitcoin care se aplică la fiecare 210.000 de blocuri de Bitcoin minate, desfășurat într-un interval de aproximativ patru ani.

Până în prezent, Bitcoin a avut trei evenimente de înjumătățire a recompensei pentru minare, scrie MarketWatch, citat de Yahoo Finance.

Bitcoin s-a redresat înainte de înjumătățirea din acest an "pentru că acum ne aflăm într-un șoc al cererii, în timp ce tot ce a fost înainte a fost vorba despre un șoc al ofertei", a declarat Connors.

Baza de investitori în această monedă s-a lărgit de când ETF-urile de Bitcoin au început să se tranzacționeze pe 11 ianuarie, a declarat Greg Magadini, director de produse derivate la Amberdata, în cadrul unei convorbiri telefonice.

Între timp, BlackRock a depus săptămâna aceasta amendamente la Comisia pentru valori mobiliare și burse pentru a adăuga Bitcoin atât în fondul său Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX), cât și în fondul său Global Allocation Fund (MALOX).

"Aceste înregistrări de la BlackRock contribuie la consolidarea argumentelor în favoarea Bitcoin într-un portofoliu pentru potențialele beneficii de diversificare și pentru randamentele sporite", a declarat Charles Yu, vicepreședinte al departamentului de cercetare de la Galaxy Digital.

În timp ce Bitcoin se redresează, Ether-ul, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a fost, de asemenea, în creștere, tranzacționându-se vineri cu aproape 4.000 de dolari, potrivit datelor CoinDesk. Ether este deocamdată cu 17% mai slab față de recordul de 4.865,57 dolari, atins în noiembrie 2021.

Investitorii așteaptă data de 23 mai, un termen până la care Comisia pentru valori mobiliare și schimburi (SEC) trebuie să decidă dacă va aproba ETF-urile de ether la vedere.

Cu toate acestea, chiar dacă un ETF Ether ar fi aprobat, "impactul asupra pieței ar putea fi minim în comparație cu Bitcoin", a remarcat Thomas Tang, vicepreședinte al investițiilor la consultantul în investiții cripto Ryze Labs.

Șase ETF-uri cu contracte futures pe Ether au generat un volum total de tranzacționare de 2 milioane de dolari în prima lor zi de tranzacționare, în timp ce ProShares Bitcoin Strategy ETF BITO, primul ETF care investește în contracte futures pe bitcoin, a înregistrat un volum de tranzacționare de peste 1 miliard de dolari la debutul său, a precizat Tang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook

Un nou maxim istoric la Bursa de la București

O zi cu rezultate foarte bune la BVB.

Energie electrică / FOTO: Freepik
Benzinărie

Benzina și motorina: Prețurile au scăzut semnificativ

O scădere semnificativă. Ceea ce este o veste bună...

Mașini

O nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00,...

Sediul Băncii Centrale Europene / Foto: BCE / Flickr
Conductă
Whatsapp

WhatsApp: Prietenii vă spionează fără să băgați de seamă

Dispozitivele electronice sunt practice, dar spun multe...

Ce ascund, de fapt, etichetele? / FOTO: Freepik
Energie electrică / Foto: Freepik
Steagu SUA / Foto: Freepik
Curs valutar / Ilustrație: DCBusiness
Vânzări auto / sursa foto: Freepik.com
Google / sursa foto: Freepik.com
Acțiuni
Constructii
Bărbat cu umbrelă roșie merge prin ploaie / Foto: MTI

Meteo. Capitala se pregătește de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...

Prestator casnic / Foto: Freepik
Contor
vouchere sociale

Vouchere sociale. Buget suplimentat pentru tranșa din august

Guvernul României are pe masa de lucru o nouă hotărâre...

Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene / Foto: BCE / Flickr
Orez / sursa foto: Freepik.com
Bună dimineața!
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Sebastian Burduja
Alessio Menegazzo / Foto: Agerpres
TSMC / sursa foto: flickr.com
Aur

Prețul aurului, un nou record istoric! Ce spun experții

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric miercuri,...


pixel