Bitcoin ezită să atace pragul de 30.000 de dolari din multe motive
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
În următoarele zile, moneda digitală trebuie să depășească mai multe obstacole
În următoarele zile, moneda digitală trebuie să depășească mai multe obstacole
Cea mai populară dintre monedele digitale, Bitcoin, a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din 10 iunie 2022. 

Bitcon a avut o săptămână bună, reușit, în ultima zi lucrătoare a intervalului, să atingă un maxim de 29.380 de dolari, cel mai ridicat nivel din 10 iunie 2022, dar, ca și în zilele anterioare, această incursiune a fost de scurtă durată, urmată de o avalanșă de vânzări, ceea ce a readus moneda sub 28.000 de dolari.

Cu toate acestea, BTC/USD păstrează un profil general pozitiv care nu exclude o creștere suplimentară, dacă nu vor exista știti, zvonuri sau speculații care să ofere motive de scădere.

Deocamdată astfel de evenimente nu se întrevăd, dar cum situația de pe piețele financiare rămâne încordată pe fondul problemelor cu care se confruntă în ultimul timp acest segment, oricând se poate întâmpla ceva. Mai ales după prăpădul de vineri, când acțiunile marilor bănci europene au afișat scăderi importante, atenția tuturor se îndreaptă cu precădere în această direcție, orice mișcare putând avea impact negativ sau pozitiv asupra criptomonedei.

Cum s-a întâmplat, printre altele cu acțiunile Deutsche Bank, care, vineri, au încheiat sesiunea în scădere cu peste 8,5%, după un recul de mai bine de 13%, antrenând în jos întregul sector bancar european. Îngrijorările legate de solvabilitatea băncilor și de viabilitatea sistemului financiar în general scot în evidență beneficiile criptomonedelor descentralizate, cum ar fi Bitcoin.

Amenințări mai mult sau mai puțin voalate

Pe de altă parte, săptămâna a fost marcată, de asemenea, de un raport publicat de Casa Albă, potrivit căruia conceptul activelor cripto  "reflectă adesea o ignorare a principiilor economice fundamentale și care, de-a lungul secolelor, au stat la baza activităților din economie și finanțer, iar acest concept inadecvat este adesea în detrimentul consumatorilor și al investitorilor". 

O amenințare mai mult sau mai puțin voalată la adresa criptomonedelor, care vine după al avertisment venit din partea  autorităților de reglementare americane. Astfel, jandarmul piețelor bursiere de pe Ocean, SEC a emis o notificare Wells împotriva Coinbase, informând-o în privința unei probabile urmăriri penală pentru încălcări ale legislației privind valorile mobiliare.

Cu alte cuvinte, presiunea din partea autorităților de reglementare continuă să crească, ceea ce este negativ pentru criptomonede, inclusiv pentru BTC. În concluzie, știrile din această săptămână au fost mixte, cu evenimente pozitive pentru criptomonede în contrast cu factori de scădere, ceea ce explică lipsa unei tendințe clare a Bitcoin.

În acest context, BTC/USD se confrunta, în zilele următoare, cu o potențială rezistență la 28.000 de dolari, apoi la 29.000 de dolari și la maximul de vineri de la 29.380 de dolari, pentru ca, în cele din urmă, să încerce să treacă de pragul psihologic cheie de 30.000 de dolari. Dacă, în schimb, Bitcoin slăbește în weekend, primul suport important va fi zona din jurul valorii de 26.500 dolari, potrivit estimărilor analiștilor de la Investing.com.

Citește și Criptomonede. FMI a transmis un avertisment pentru bănci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a produs, dar a și importat mai multe gaze naturale

Capacitatea utilă (activă) totală de înmagazinare a...

Apărare și informații: Safran achiziționează Preligens

Safran, un mare grup industrial și tehnologic francez,...

Garderoba lui Vivienne Westwood, scoasă la licitație

Garderoba personală a designerului de modă britanic...

”Sunt convins”: Erdogan face promisiuni greu de onorat

Analiștii susțin că, practic, este imposibil. 

Băncile franceze puse la grea încercare. Reacția BCE

Băncile franceze s-au prăbușit vineri pe bursă pe fondul...

Boeing și-a anunțat furnizorii că încetinește producție

Boeing a precizat că amână o etapă cheie de producție...

Epidemia care pune stăpânire pe economia americană

Nu este chiar o boală, ci mai degrabă o stare de spirit,...

Seniorii României. Ultimele cifre oferite de CNPP

Casa Națională de Pensii Publice a calculat inclusiv...

Date personale: Meta, forțată să amâne lansarea AI în Europa

Grupul lui Mark Zuckerberg trebuie să suspende lansarea...

Universul ascuns al „snack-barurilor” japoneze

Pe o stradă din Tokyo mărginită de panouri cu neon, în...

Inflația a luat-o razna în Rusia. Din nou!

Există în Rusia și lucruri pe care președintele Putin nu...

Euro scade pe fondul incertitudinilor politice din Franța

Moneda euro a căzut vineri, penalizată de îngrijorarea...


pixel