Bitcoin ezită să atace pragul de 30.000 de dolari din multe motive
Autor: DCBusiness Team | 26 Martie 2023, 10:18
În următoarele zile, moneda digitală trebuie să depășească mai multe obstacole
În următoarele zile, moneda digitală trebuie să depășească mai multe obstacole
Cea mai populară dintre monedele digitale, Bitcoin, a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din 10 iunie 2022. 

Bitcon a avut o săptămână bună, reușit, în ultima zi lucrătoare a intervalului, să atingă un maxim de 29.380 de dolari, cel mai ridicat nivel din 10 iunie 2022, dar, ca și în zilele anterioare, această incursiune a fost de scurtă durată, urmată de o avalanșă de vânzări, ceea ce a readus moneda sub 28.000 de dolari.

Cu toate acestea, BTC/USD păstrează un profil general pozitiv care nu exclude o creștere suplimentară, dacă nu vor exista știti, zvonuri sau speculații care să ofere motive de scădere.

Deocamdată astfel de evenimente nu se întrevăd, dar cum situația de pe piețele financiare rămâne încordată pe fondul problemelor cu care se confruntă în ultimul timp acest segment, oricând se poate întâmpla ceva. Mai ales după prăpădul de vineri, când acțiunile marilor bănci europene au afișat scăderi importante, atenția tuturor se îndreaptă cu precădere în această direcție, orice mișcare putând avea impact negativ sau pozitiv asupra criptomonedei.

Cum s-a întâmplat, printre altele cu acțiunile Deutsche Bank, care, vineri, au încheiat sesiunea în scădere cu peste 8,5%, după un recul de mai bine de 13%, antrenând în jos întregul sector bancar european. Îngrijorările legate de solvabilitatea băncilor și de viabilitatea sistemului financiar în general scot în evidență beneficiile criptomonedelor descentralizate, cum ar fi Bitcoin.

Amenințări mai mult sau mai puțin voalate

Pe de altă parte, săptămâna a fost marcată, de asemenea, de un raport publicat de Casa Albă, potrivit căruia conceptul activelor cripto  "reflectă adesea o ignorare a principiilor economice fundamentale și care, de-a lungul secolelor, au stat la baza activităților din economie și finanțer, iar acest concept inadecvat este adesea în detrimentul consumatorilor și al investitorilor". 

O amenințare mai mult sau mai puțin voalată la adresa criptomonedelor, care vine după al avertisment venit din partea  autorităților de reglementare americane. Astfel, jandarmul piețelor bursiere de pe Ocean, SEC a emis o notificare Wells împotriva Coinbase, informând-o în privința unei probabile urmăriri penală pentru încălcări ale legislației privind valorile mobiliare.

Cu alte cuvinte, presiunea din partea autorităților de reglementare continuă să crească, ceea ce este negativ pentru criptomonede, inclusiv pentru BTC. În concluzie, știrile din această săptămână au fost mixte, cu evenimente pozitive pentru criptomonede în contrast cu factori de scădere, ceea ce explică lipsa unei tendințe clare a Bitcoin.

În acest context, BTC/USD se confrunta, în zilele următoare, cu o potențială rezistență la 28.000 de dolari, apoi la 29.000 de dolari și la maximul de vineri de la 29.380 de dolari, pentru ca, în cele din urmă, să încerce să treacă de pragul psihologic cheie de 30.000 de dolari. Dacă, în schimb, Bitcoin slăbește în weekend, primul suport important va fi zona din jurul valorii de 26.500 dolari, potrivit estimărilor analiștilor de la Investing.com.

Citește și Criptomonede. FMI a transmis un avertisment pentru bănci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Crossuri externe