BNR, decizie privind dobânda de politică monetară, în plină criză bugetară
Consiliul de administraţie al...
Pentru că, afirmă ei, pe viitor prețul cei mai populare criptomonede s-ar putea prăbuși, ar putea afișa o scădere dramatică, de până la 20.000 de dolari, de la 37.000, valoarea lui actuală. Este prognoza formulată de analiștii consultați de agenția Bloomberg.
În opinia analistului firmei de brokeraj online Oanda, Edward Moya, ceea ce îngrijorează este faptul că bitcoin nu reușește să iasă din spirala valorii de 30.000 de dolari, unde a ajuns după seria de postări ale miliardarului american, Elon Musk, dar și a acțiunilor anunțate de China.
Or, această lipsă de vigoare demonstrată, în prezent, de moneda virtuală, nu este deloc productivă. A fost confirmată vulnerabilitatea bitcoin-ului la orice declarație sau informație care au, într-o măsură mai mică sau mai mare, legătură cu el. În aceste condiții, spune specialitul, o scădere a bitcoin poate fi provocată de vânzarea în masă a criptomonedei pe fondul stării de neîncredere a jucătorilor de pe această piață.
Citește și BITCOIN nu a rezistat! O nouă PRĂBUȘIRE a criptomonedei
Zilele trecute s-a aflat că El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat bitcoin ca mijloc legal de plată. Prețurile pot fi stabilite în bitcoin, impozitele pot fi plătite în monedă digitală, iar schimburile de bitcoin nu vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital.
China încearcă, în schimb, să restricționeze piața de criptomonede. De exemplu, autoritățile din regiunea autonomă Xinjiang Uygur au cerut firmelor care lucrează cu bitcoini să-și suspende activitatea începând din 9 iunie. În plus, autoritățile chineze au solicitat o reglementare mai strictă a acestei piețe. Efectul a fost imediat: companiile BTC.TOP și HashCow au încetat să mai lucreze în această țară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Consiliul de administraţie al...
Calendarul fiscal al lunii...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...