Bitcoin, în dificultate? Se prefigurează vremuri tulburi
Autor: Simona Haiduc | 10 iun, 15:57
Cea mai populară monedă virtuală ar putea atinge un nivel foarte scăzut
Cea mai populară monedă virtuală ar putea atinge un nivel foarte scăzut
Ce se va întâmpla cu principala monedă virtuală, Bitcoin, și, implicit cu această piață a banilor virtuali? Mai ales că autoritățile de reglementare bancară adoptă reguli mai dure pentru B? itcoin. Ce spun analiștii? Părerea lor nu este deloc una optimistă.

Pentru că, afirmă ei, pe viitor prețul cei mai populare criptomonede s-ar putea prăbuși, ar putea afișa o scădere dramatică, de până la 20.000 de dolari, de la 37.000, valoarea lui actuală. Este prognoza formulată de analiștii consultați de agenția Bloomberg. 

În opinia analistului firmei de brokeraj online Oanda, Edward Moya, ceea ce îngrijorează este faptul că bitcoin nu reușește să iasă din spirala valorii de 30.000 de dolari, unde a ajuns după seria de postări ale miliardarului american, Elon Musk, dar și a acțiunilor anunțate de China. 

Or, această lipsă de vigoare demonstrată, în prezent, de moneda virtuală, nu este deloc productivă. A fost confirmată vulnerabilitatea bitcoin-ului la orice declarație sau informație care au, într-o măsură mai mică sau mai mare, legătură cu el. În aceste condiții, spune specialitul, o scădere a bitcoin poate fi provocată de vânzarea în masă a criptomonedei pe fondul stării de neîncredere a jucătorilor de pe această piață. 

Citește și BITCOIN nu a rezistat! O nouă PRĂBUȘIRE a criptomonedei

G Ad:

Zilele trecute s-a aflat că El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat bitcoin ca mijloc legal de plată. Prețurile pot fi stabilite în bitcoin, impozitele pot fi plătite în monedă digitală, iar schimburile de bitcoin nu vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital.

China încearcă, în schimb, să restricționeze piața de criptomonede. De exemplu, autoritățile din regiunea autonomă Xinjiang Uygur au cerut firmelor care lucrează cu bitcoini să-și suspende activitatea începând din 9 iunie. În plus, autoritățile chineze au solicitat o reglementare mai strictă a acestei piețe. Efectul a fost imediat: companiile BTC.TOP și HashCow au încetat să mai lucreze în această țară.

Ştiri Recomandate

Daniel Dăianu desființează mitul criptomonedelor

Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative...

Solstițiul de vară 2021. Cât durează cea mai lungă zi din an

Mâine, pe 21 iunie are loc Solstițiul de vară sau Ziua...

Al treilea COD ROȘU. Noi zone, lovite de ploi torențiale

ANM a emis o nouă avertizare de tip nowcasting, valabilă...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro