Bitcoin, în picaj! Investitorii, cuprinși de aversiune față de risc
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Bitcoin
Bitcoin
Cea mai cunoscută criptomonedă, Bitcoin a atins vineri minimul ultimelor două luni, în condițiile în care un val de aversiune față de risc a pus stăpânire pe piețele globale.

Această prăbușire vine după ce joi, bitcoinul pieduse deja 7,2% din valoare, marcând cel mai abrupt declin pe parcursul unei zile din noiembrie 2022, când platforma FTX s-a prăbușit.

Vineri, pe durata cotațiilor de dimineață de pe piețele asiatice, cea mai populară criptomonedă și-a accentuat pierderile, alunecând la 26.172 de dolari, Ulterior, Bitcoinul și-a revenit parțial, urcând la 26.442 dolari, adică o scădere de doar 4,35%.

Investitorii s-au retras de pe majoritatea piețelor globale, principalii indici de pe Wall Street închizând joi în scădere, în timp ce acțiunile asiatice se îndreaptă spre o a treia săptămână de deprecieri cauza îngrijorărilor legate de economia chineză și a temerilor că, în SUA, dobânzile vor rămâne ridicate mai mult timp decât se așteaptă.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a rămas stabilă vineri, la 1.685,20 dolari, după ce a scăzut puternic și joi. Unii analiști au atribuit căderea criptomonedei unui raport al Wall Street Journal potrivit căruia compania SpaceX a lui Elon Musk și-a vândut participațiile în bitcoin după ce a redus valoarea acestora cu 373 de milioane de dolari.

Un articol de presă

Articolul despre SpaceX a fost "catalizatorul imediat" pentru căderea bitcoin, potrivit lui Ben Laidler, strateg pe piețele globale la eToro. "Factorul cel mai important este că aceste criptomonede nu sunt imune la înrăutățirea presiunii de vânzare observată în toate clasele de active", a adăugat strategul.

Joseph Edwards, șeful departamentului de cercetare de la Enigma Securities, a atribuit scăderea prețului bitcoin volatilității scăzute și lipsei de entuziasm în rândul investitorilor de retail. Prețul bitcoin a oscilat aproape de 30.000 de dolari în ultimele luni, după ce a scăzut puternic în 2022, când mai multe companii de criptomonede s-au prăbușit.

Piețele de criptomonede au primit un impuls în iunie de la BlackRock, care a solicitat permisiunea de a lansa un fond tranzacționat la bursă (ETF) de bitcoin în SUA. Unii investitori au interpretat cererea ca un indiciu că Securities and Exchange Commission, organismul de supraveghere a pieței bursiere din SUA, va aproba cererile de ETF pentru bitcoin depuse de alți administratori de active, precum Greyscale, care a dat în judecată SEC pentru că a refuzat să autorizeze un fond de bitcoin.

"Riscul este ca piețele să anticipeze rezultatul procesului intentat de Greyscale, întrucât optimismul pe acest front a susținut piețele în mare parte din vară", a adăugat Joseph Edwards.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel