BNR explică de ce Mugur Isărescu nu s-a dus la Parlament
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Banca Nationala a României
Banca Nationala a României
Banca Naţională a României (BNR) este deschisă la dialog şi nu refuză o invitaţie asumată de Parlamentul României în ansamblul său, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu. 

"BNR este oricând deschisă la dialog şi nu refuză o invitaţie în acest sens asumată de Parlamentul României în ansamblul său. Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament prin votul în plen şi, în consecinţă, o discuţie în Parlament se poate face cu reprezentarea şi acordul tuturor forţelor politice, cu implicarea Comisiilor de Finanţe - Bănci. Cadrul de aşa zisă discuţie pe care l-a pregătit domnul senator Zamfir (senatorul ALDE Daniel Zamfir n.r) nu a arătat reprezentativitatea parlamentară ca atare de vreme ce un alt senator a contestat invitaţia adresată BNR. A fost demersul unui politician care, din păcate, mizează pe un şir de false probleme cum ar fi manipulare dobânzilor, neprobată nici acum, şi nu o invitaţie onestă la discuţii", a spus Dan Suciu. 

El a menţionat că o discuţie clarificatoare în acel cadru ar fi fost imposibilă şi ar fi adus mai multă confuzie decât clarificări. 

"BNR respectă Parlamentul României în ansamblul său, ca instituţie fundamentală a statului şi îşi arată încă o dată disponibilitatea la un dialog pe teme reale, în folosul tuturor celor interesaţi de subiectele care intră în aria ei de competenţă definită de lege", a mai afirmat Dan Suciu. 

Citește și: Conducerea Senatului, implicată în disputa Zamfir-Isărescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fusese invitat marţi, de senatorul ALDE Daniel Zamfir la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei. 

Dan Suciu a precizat pentru AGERPRES că reprezentanţii BNR nu vor participa la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială. 

"BNR nu va participa astăzi (marţi, n.r) la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (Darius Vâlcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe", a spus Dan Suciu. 

Ulterior, Daniel Zamfir a anunţat că va solicita la începutul săptămânii viitoare Biroului permanent să-l invite pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la audieri în comisiile de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel