BNR, reacție la invitația Senatului. ”Joi este ședință monetară”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Banca Națională a României
Banca Națională a României
Senatul l-a invitat pe Mugur Isărescu joi pentru discuții dar BNR  a replicat că trebuie găsită altă dată, din cauza ședinței monetare.

Banca Naţională a României (BNR) a mulţumit Parlamentului pentru invitaţie, dar a replicat prin Dan Suciu că joi este şedinţă de politică monetară. Din respect pentru activitatea instituţiei ar trebui găsită o altă dată, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"Le mulţumim de invitaţie. De un an de zile BNR a anunţat însă ca joi, 7 februarie, ora 11:00, este şedinţă de politică monetară. Sunt convins că, din respect pentru activitatea BNR, se va găsi o altă dată. Sunt chiar surprins că nu s-a făcut această simplă verificare astfel încât să se ţină cont de programul de şedinţe deja programate al CA al BNR şi care ţin de activitatea ei fundamentală. Sunt şedinţe cu impact pe pieţele internaţionale şi de aceea programul e public de 1 an de zile şi anunţat pe site-ul băncii şi la fiecare şedinţă de politică monetară. De aceea sper să nu fie aceeaşi obsesie pentru o anumită persoană a domnului Zamfir şi aceeaşi lipsă de interes pentru teme reale pe care dânsul le-a manifestat deja", a spus Dan Suciu.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat marţi că Biroul permanent a decis să îl invite la audieri în comisiile de specialitate pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, joi, la ora 11:00.

Citește și: Guvernatorul Mugur Isărescu, invitat la Senat. Ce a răspuns BNR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel