Bode: Această rectificare bugetară este una ISTORICĂ
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Bode: Această rectificare bugetară este una ISTORICĂ
Bode: Această rectificare bugetară este una ISTORICĂ
Bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a fost suplimentat la cea de-a treia rectificare bugetară cu 179 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei vor fi folosiţi la realizarea investiţiilor derulate de unităţile aflate sub autoritatea instituţiei, iar 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

"Rectificarea adoptată de către Guvernul Ludovic Orban se înscrie în angajamentul acestui Guvern în susţinerea investiţiilor realizate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului, dar şi asigurarea finanţării pentru obiectivele realizate şi cu finanţare europeană. Sunt bucuros că această rectificare este una istorică. Şi spun acest lucru având în vedere situaţia care se înregistra anii trecuţi când aveam în 2017 - 7,5 miliarde de lei, în 2018 - 8,5 miliarde de lei şi în 2019 - 11,1 miliarde de lei. Anul acesta, până acum, am avut 12,7 miliarde de lei la care se adaugă şi cei 179 milioane de lei. Sunt fonduri care vor fi folosite cu precădere pentru investiţii, pentru derularea corespunzătoare a contractelor încheiate de unităţile MTIC. Iar pentru 'trompetele' ce distribuie fake-news-uri le dăm o veste proastă: avem bani şi pentru investiţii, şi pentru contractele subsecvente privind deszăpezirea, dar şi pentru plata angajaţilor din unităţile MTIC. Dacă alţii doar vorbeau de alocări pentru investiţii, banii pe care nu reuşeau să-i consume şi erau luaţi de la transporturi, Guvernul Ludovic Orban chiar face ceea ce a stabilit din prima zi a mandatului: alocă bani pentru dezvoltarea infrastructurii şi a reuşit să schimbe paradigma, din una bazată pe consum, în una bazată pe stimularea investiţiilor. Numai prin asigurarea finanţării putem să dezvoltăm infrastructura şi implicit să dezvoltăm România", a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.

Preţurile la brânză se prăbuşesc pe piaţa din SUA

Potrivit unui comunicat al MTIC, remis marţi Agerpres, Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie 2020, Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

A treia rectificare bugetară din acest an majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior. La rectificarea aprobată luni a fost avută în vedere o contracţie economică de 4,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel