Boeing amână comenzile mai multor clienți pentru modelele 737 Max

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Boeing
Boeing
Boeing a notificat unii clienți care au comandat modelul 737 Max în ultimele săptămâni că aeronavele care urmează să fie livrate în 2025 și 2026 ar putea suferi întârzieri suplimentare de trei până la șase luni, conform Bloomberg News.

Reuters a raportat luna trecută, citând două surse din industrie, că Boeing și-a informat furnizorii că amână cu trei luni o etapă importantă de producție pentru modelele sale de avioane din clasa 737, în contextul în care producția de avioane Boeing a încetinit brusc în fața controlului sporit din partea autorităților de reglementare, a companiilor aeriene și a legislatorilor.

În luna mai, producătorul de avioane a declarat că livrările nu vor crește în al doilea trimestru, așa cum se preconiza inițial.

Boeing este una dintre cele mai mari și mai importante companii din Statele Unite.

Compania este unul dintre cei doi principali producători mondiali de avioane comerciale de mari dimensiuni. De asemenea, se numără printre primii cinci contractori americani în domeniul apărării.

Are peste 170.000 de angajați la nivel global, dintre care 150.000 în SUA, și a generat venituri de aproape 78 miliarde de dolari anul trecut.

Cu toate acestea angajamentul companiei față de siguranță a fost pus la îndoială în mod repetat, cel mai recent în urma unui incident petrecut la începutul acestui an, în care o ușă a unui model 737 MAX a fost smulsă în timpul zborului Alaksa Airlines la câteva minute după decolare.

Criticii susțin că Boeing nu a luat în serios problemele sale de siguranță și că autoritățile de reglementare, intimidate de importanța firmei, nu iau măsurile necesare pentru a obliga Boeing să își remedieze problemele.

Boeing s-a confruntat cu o lovitură de imagine în urma incidentului din ianuarie, lucru care s-a făcut resimțiț în veniturile companiei. În paralel, compania, în frunte cu CEO-ul acesteia, Dave Calhoun, și-au recunoscut vinovăția privind acuzațiile că gigantul aerian american a înșelat autoritățile de reglementare care au aprobat avionul și cerințele de pregătire a piloților pentru a-l pilota în siguranță. Acesta și-a anunțat deja demisia, care va avea loc la sfârșitul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel